Levendula a sütiben? Citrommal? Érdekes, de meglehetősen izgalmas ízkombináció. Ha szeretnéd kipróbálni, szívesen ajánlom neked ezt a receptet. Könnyű piskóta enyhén citromos, levendulás ízzel és illattal.Tutti siker 😉
Hozzávalók:
80 g darált mandula
45 g zabpehelyliszt (30g CH)
50 g fehér liszt (39 g CH)
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
2 tojás
250 g natúr görög joghurt
80 ml oliva olaj
40 g cukorhelyettesítő
1 kávéskanál szárított levendula
1 citrom reszelt héja és leve
Összekeverjük az egyik tálban a száraz hozzávalókat, egy másik tálban pedig a tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat, joghurtot, levendulát és a citromot. Majd a tojásos keverékhez fokozatosan, csomómentesen elkeverjük a száraz hozzávalókat.
Ha kihűlt, megszórjuk pirított, szeletelt mandulával.
Hetti