2018. július 25., szerda

Levendulás-citromos piskóta

Levendula a sütiben? Citrommal? Érdekes, de meglehetősen izgalmas ízkombináció. Ha szeretnéd kipróbálni, szívesen ajánlom neked ezt a receptet. Könnyű piskóta enyhén citromos, levendulás ízzel és illattal.Tutti siker 😉


Hozzávalók:

80 g darált mandula
45 g zabpehelyliszt (30g CH)
50 g fehér liszt (39 g CH)
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
2 tojás
250 g natúr görög joghurt
80 ml oliva olaj
40 g cukorhelyettesítő
1 kávéskanál szárított levendula
1 citrom reszelt héja és leve



Összekeverjük az egyik tálban a száraz hozzávalókat, egy másik tálban pedig a tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat, joghurtot, levendulát és a citromot. Majd a tojásos keverékhez fokozatosan, csomómentesen elkeverjük a száraz hozzávalókat.

Sütőformába öntjük, és 20 perc alatt 180 fokon megsütjük.


Ha kihűlt, megszórjuk pirított, szeletelt mandulával.

Hetti

2018. július 19., csütörtök

Mangós - maracujás joghurtkehely



                    Imádom az egzotikus gyümölcsöket,így mikor ezt az angol receptet megláttam,
              azonnal ki kellett próbálnom 😇
              Az eredeti receptben zselének nevezték,de állagra inkább joghurtra hasonlít.
              Ezek a gyümölcsök nemcsak mutatósak,hanem nagyon finomak is együtt,úgyhogy
              érdemes kipróbálni 😋 ráadásul még édesítőt sem kell használnunk!
              Élvezzük a nyári napsütést,teremtsünk magunknak trópusi hangulatot!


             Hozzávalók:
             -     4 lap Dr. Oetker lapzselatin
             -     2 db érett mangó
             -     3 db maracuja
             - 200 g natúr görög joghurt
            

             Elkészítése:
             - Helyezzük a zselatinlapokat egy tálba,majd áztassuk őket vízben 
             - Tisztítsuk meg a mangót,és vágjuk fel kisebb darabokra
             - Pürésítsük botmixerrel ( maradhatnak benne apróbb darabok ),majd tegyük
               mérőedénybe
             - Vágjuk félbe a maracujákat,majd egy külön kis tálba kanalazzuk bele a magokat
             - Tál fölött,szitán szűrjük át,hogy a levük kifolyjon
             - Tartsuk meg a  magokat,és a pépet
             - A leszűrt maracuja levét adjuk a mangóhoz
             - Vegyük ki a vízből a zselatinlapokat,és nyomjuk ki belőlük a felesleges vizet
             - Tegyük egy kis serpenyőbe kb.3 evőkanál vízzel,és melegítsük fel ( ne forraljuk! ) addig,
                hogy a zselatinlapok feloldódjanak
             - A folyadékot adjuk hozzá a mangóhoz,és keverjük össze a mérőedényben
               A keveréknek kb. 400 g -nak kell lennie (ebből az adagból nekem 2-és fél pohárnyi lett )
             - Adjuk hozzá 175 g joghurtot,és kanalazzuk poharakba
             - Tegyük hűtőbe kb. 2 órára
             - Miután megdermedt,díszítéshez használjuk fel a maracuja magvait,és a maradék
               joghurtot

                      


                                           Linda

           
            
            

2018. július 12., csütörtök

Áfonyás-krémsajtos morzsasüti

Gyümölcsös, krémes, ropogós.... mindezek mellett, sütési idővel együtt sem tart 1 óránál tovább az elkészítése. Nagyon finom, minden benne van, amit egy igazi nyári édességtől elvárhatunk..... Higgyétek el, nagyon megér egy próbálkozást.


Hozzávalók a tésztához:

200g teljes kiőrlésű liszt (120 g CH)
100g natúr zabpehely (nem instant!) (54 g CH)
40 g négyszeres cukorhelyettesítő
120g olvasztott vaj


Ezeket a hozzávalókat összekeverjük, alaposan, hogy a vaj mindenhová eljusson. 2/3 részét egy 24 cm-es, sütőpapírral kibélelt piteformába nyomkodjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 5 percig megsütjük.
Kivesszük a sütőből, félretesszük.


Közben elkészítjük a krémet.


Hozzávalók a krémhez:

360g light krémsajt
1 kávéskanál vanília paszta
15 g négyszeres cukorhelyettesítő

300 g áfonya
10-15 g négyszeres cukorhelyettesítő
(áfonya édességétől függően)
1 evőkanál kukoricaliszt



A krémsajtot kézi habverő segítségével kikeverjük a vanília pasztával és a cukorhelyettesítővel. Ráborítjuk az elősütött alapra.

Az áfonyát, megmosunk, majd a kukoricaliszttel és a cukorhelyettesítővel összekeverjük. Ez kerül a krémsajtos rétegre.

Végül a tésztánk 1/3 részét szétmorzsoljuk a tetején.

A sütő hőmérsékletét visszavesszük 160 fokra, és 15-20 percig sütjük, míg meg nem barnul a tészta a tetején.

Az egész sütiben 164 g CH van, nekem 10 szelet lett belőle, 1 szelet 16,4 CH tartalmaz.

Isteni finom 😊 Nekem ez az új kedvencem 😊

Hetti

2018. július 10., kedd

Kávés - diós keksztekercs




             A keksztekercset sokféleképpen el lehet készíteni,legutóbb a kókusztekercs receptjét
        osztottam meg veletek,most egy kávés-diós változatát írom le :)
        Gyorsan kész, így a hűtőben való pihentetés után hamar meg is lehet kóstolni :)
       
        Hozzávalók: ( nagy adaghoz,kisebbhez lehet felezni is )
        - 500g teljes kiőrlésű,cukormentes keksz ( ledarálva )
        - 150g margarin
        - 150g xilitol
        - 100g dióbél ( apróra darálva)
        -   50g cukrozatlan kakaópor
        - 1,5dl feketekávé
        - 1,5dl cukrozatlan növényi tej
        -     8g vaníliás cukorhelyettesítő
        - ízlés szerint aki akarja, 5cl rum ( én nem tettem bele )

       Így készítsd el:
       - A darált kekszet összekeverjük a darált dióval,kakaóval,kávéval,és a tejjel
       - Édesítsük a xilitol felével (és aki akarja rummal )
       - Nyújtsunk alufólián ujjnyi vastag téglalapot belőle
       - A krémhez keverjük össze a margarint a maradék xilitollal,és a vaníliás cukorhelyettesítővel
       - Kenjük el a krémet egyenletesen a kekszlapon
       - Tekerjük fel henger alakúra
       - Pihentessük a hűtőben kb.3-4 órán át,ezután szeletelve tálaljuk :)

     


                                                                     Linda

     


       

2018. július 5., csütörtök

Dinnyés-mentás házi fagyi

Tavaly nyáron próbálkoztam először a fagyikészítéssel, több kevesebb sikerrel. De ez a dinnyés fagyi nagyon jól sikerült. Frissítő, ízes, krémes, és végtelenül egyszerű elkészíteni. A dinnye magas cukortartalma miatt nem is raktam bele cukorhelyettesítőt, semmilyen édesítőt. Gluténmentes, cukormentes.

Hozzávalók:

1 db cukordinnye (zöld húsú), de lehet sárgadinnye is
3 dl tejszín
tej (picit higítani kell, hogy ne legyen túl sűrű
1 kávéskanál vanília paszta
1 csokor menta

A hozzávalókat turmixgépbe tesszük, és krémes állagúra turmixoljuk.

Műanyag fagyiformákba töltjük, és minimum egy éjszakára a mélyhűtőbe tesszük.

Nyár van, meleg van, szeretjük a dinnyét és a dinnyés fagyit :)

Hetti


2018. július 3., kedd

Mogyoróvajas - csokis sajttorta - sütés nélkül




                     Már régóta szerettem volna kipróbálni valamilyen mogyoróvajas sütit, így most
          erre a mogyoróvajas - csokis sajttortára esett a választásom :)

          Hozzávalók:  ( kb 8 - 10 szelet tortához )
          -    20 db ( kb.220g ) teljes kiőrlésű, cukormentes keksz
          -      7 ek. vaj (olvasztva )
          -  680 g natúr krémsajt
          -  120 g xilitol + 80g xilitol
          -      1 teáskanál vanília aroma
          -  265 g cukormentes tejcsokoládé (olvasztva )
          -  480 g cukormentes mogyoróvaj  (olvasztva )
        

          Így készítsük el:
          - Egy tálban törjük össze a kekszet apróra, majd keverjük össze az olvasztott vajjal.
          - Egy 23cm-es kerek tortaformát vajazzunk ki, majd terítsük szét a kekszes alapot, és
            tegyük hűtőbe.
          - Egy nagy tálban keverjük össze a krémsajtot,és a 120g xilitolt jó alaposan.
          - Adjuk hozzá a vanília aromát, és az olvasztott csokit.
          - Miután jól összekevertük a krémet, egy spatula segítségével oszlassuk el egyenletesen
            a kekszes alapon, majd tegyük újra hűtőbe.
          - Keverjük össze az olvasztott mogyoróvajat a 80g xilitollal, majd egyengessük el a krémet
            a tortánk tetején.
          - Tegyük hűtőbe kb. 2-4 órára,azután szeletelhetjük :)
       
             


                                                      Linda