2018. június 15., péntek

Somlói cukormentes keksszel

A somlói pohárkrémmel soha nem nyúlunk mellé, ha igazi, csokis édességre vágyunk. Ezt a receptet már 15 éve rendszeresen elkészítem. Korábban cukrosan és babapiskotára öntve, de amióta inzulinrezisztenciával diagnosztizáltak, kizárólag cukormentes kekszet használok (3 darabban összesen 24 g CH van), és a krémbe is négyszeres cukorhelyettesítőt teszek. Az íze tényleg teljesen megegyezik a cukrászok által készített eredeti somlói galuskával, ha nem jobb... 😉



Hozzávalók:

7 dl víz
50 g cukorhelyettesítő
6 dkg cukormentes kakaópor

1 cs nyírfacukros vaníliás pudingpor (80 g-os tasakban 13,6 g CH van)
2 tojássárgája
rumaroma
2 dl víz

12,5 dkg margarin

cukormentes keksz (3 db-ban 24g CH van)

Először összefőzzük a 7 dl vízzel a cukorhelyettesítőt és a kakaóport. Egy külön tálban kikeverjük a tojássárgáját a vaníliás pudingporral, vízzel és rumaromával. Amikor a kakaópor és a cukorhelyettesítő szépen elolvadt, belekeverjük a pudingporos keveréket, és alacsony hőfokon addig főzzük, amíg krémes, sűrű állagot nem kapunk. Nem lesz olyan sűrű, mint a puding, de keverés közben érezzük majd a megfelelő állagot. Félretesszük hűlni 5 percre. Még melegen belekeverjük a kockára vágott margarint. Elkeverjük benne. Szintén várunk még további 15 percet.

Poharakba törünk pár darab cukormentes kekszet, és leöntjük a somlói krémmel.

Hűtőbe tesszük 2 órára és cukormentes tejszínhabbal tálaljuk.

Mint az Igazi...... 😋
Hetti



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése