Nagyon megkívántam hétvégén a töpörtyűs pogácsát. Így fellapoztam pár szakácskönyvet, és végül egyik Stahl Judit-os könyvben találtam egy nagyon jó, élesztő nélküli receptet. Így nem kellett a kelesztéssel vesződnöm, csak összegyúrtam a hozzávalókat, kiszaggattam és megsütöttem. Azt nem írhatom, hogy mind megettem, de ha megehettem volna, biztos elfogyott volna az egész azonnal 😆 Természetesen a liszteket kicseréltem, de az ízén és az állagán ez semmit sem változtatott.
170g teljes kiőrlésű liszt (102g CH)
80g fehér liszt (62,4g CH)
1/2 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
1 tojás
150g töpörtyű, ledarálva
4 evőkanál natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
a kiszaggatott pogácsák megkenésére 1 tojás ( felverve ) és szezámmag
a kiszaggatott pogácsák megkenésére 1 tojás ( felverve ) és szezámmag
Egy tálba beletesszük először a száraz hozzávalókat, liszteket, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket, majd hozzáadjuk a tojást és a joghurtot, kicsit összekeverjük kézzel, és végül belekeverjük a masszába a töpörtyűt is, és összedolgozzuk.Megkóstoljuk, elég sós-e.
Lisztezett felületen kb 2 centisre kinyújtuk, derelyevágóval bevágjuk a tetejét, kiszaggatjuk. Felvert tojással megkenjük, és megszórjuk szezámmaggal.
Sütőben 160 fokon, 10-15 percig sütjük.
Sütőben 160 fokon, 10-15 percig sütjük.
Nekem 35 db nagyobb pogácsa lett ebből a mennyisségből, 1 darabban 4,7 g CH van.
Hetti
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése