▼
2018. június 27., szerda
Trópusi szelet
Ebben a nyári melegben igazán jól tud esni egy könnyed,krémes,trópusi gyümölcsös
süti :) Először készítettem el ezt a finom ananászos-kókuszos szeletet,de nem utoljára :)
Íme a recept:
Hozzávalók:
a tésztához:
-80 g teljes kiőrlésű liszt
-30 g sima liszt
-10 g kókuszliszt
-60 g xilitol
-fél teáskanál szódabikarbóna
-1 csipet só
- 1 egész tojás
-fél teáskanál vaníliás cukorhelyettesítő
- 250 g friss ananász (apró darabokra vágva )
- 60 g kókuszreszelék
a krémhez:
-200 g natúr krémsajt
-15 g lágy vaj
-1 teáskanál vaníliás cukorhelyettesítő
-100 g xilitol
-díszítéshez kókuszreszelék,és ananász
Így készítsük el:
Egy tálban keverjük össze a lisztet,xilitolt,szódabikarbónát,és a sót.
Adjuk hozzá a tojást,és az apróra vágott ananászt.
Keverjük össze egyenletesen,hogy masszaállagú legyen,végül adjuk hozzá a kókuszreszeléket
is.Kivajazott,kilisztezett (v.sütőpapírba bélelt) tepsibe tegyük bele a kész tésztát,majd
előmelegített sütőben 175 fokon kb. 20-23 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha elkészült,
félretesszük hűlni. Közben elkészíthetjük a krémet:
egy tálban keverjük össze a krémsajtot a vajjal,és a vaníliás cukorhelyettesítővel.
Keverjük össze jó alaposan,ezután adjuk hozzá a xilitolt. A kihűlt sütemény tetejét megkenjük
a krémmel,és rászórunk kókuszreszeléket. Tegyük hűtőbe egy kicsit,aztán szeletelhetjük.
Ananászdarabokkal díszíthetjük :)
( Én egy kb 21*21cm-es tepsiben sütöttem meg a sütit,nagyobb adaghoz lehet duplázni a
hozzávalókat ) :)
Linda
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése