▼
2018. augusztus 11., szombat
Pisztáciás cheesecake fügével
A füge ezen a nyáron nagy kedvencem lett, ezért most egy pisztáciás cheesecake
alapreceptet alakítottam át úgy, hogy egy másik hozzávaló helyett fügét tettem bele 😍
A pisztácia és a füge tökéletesen harmonizálnak együtt, így a süti mondhatom, hogy
mennyeire sikeredett, érdemes kipróbálni 😉
Mint a legtöbb sajttortát, ezt sem kell sütni, ezért az összeállítása hamar megvan 😉
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 150 g sótlan margarin (olvasztva)
- 300 g teljes kiőrlésű, cukormentes keksz ( 198g Ch )
A krémhez:
- 400 g natúr krémsajt
- 300 ml tejszín
- 75 g xilitol (75g Ch )
- 125 g durvára vágott natúr pisztácia ( 17,5 g Ch )
- 2 db füge (100g-ban van 13g Ch )
Díszítéshez:
ízlés szerint pár db füge felszeletelve, natúr kókusz chips, vagy pisztácia
Elkészítése:
1. Törjük össze a kekszet egy nagy tálban, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat
2. Keverjük össze jó alaposan
3. 23cm-es kivajazott tortaformába egy spatula segítségével oszlassuk el a tésztát
4. Tegyük hűtőbe, amíg a krém elkészül
5. Keverjük össze a krémsajtot a xilitollal, amíg homogén krémet kapunk
6. Adjuk hozzá a tejszínt, majd a pisztáciát
7. Daraboljuk bele a fügéket, majd keverjük össze alaposan
8. A kész krémet egyengessük el a kekszes alapon
9. Tegyük hűtőbe pár órára, majd ízlés szerint díszítsük
Linda
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése