Hm, ez a tejberizs isteni finom. Sok-sok recept közül ez a legjobb és legegyszerűbb, amit valaha is kipróbáltam.
Krémes, pudingos, nagyon sokféleképpen variálható, hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Most csokisan készítettem el, pirított kókuszreszeléket szórtam a tetejére. De vaníliás változatban, friss eperrel vagy málnával is szuperfinom desszert
Hozzávalók:
550 ml növényi tej
(sima tejjel is el lehet készíteni, csak annak van szénhidráttartalma!)
1 csipet só
50 g cukorhelyettesítő
100 g basmati rizs (főtt 77g CH)
1 csomag nyírfacukros pudingpor (17g CH) ( csokis vagy vaníliás )
(sima pudingpor is jó hozzá, csak cukorhelyettesítőt használjunk hozzá!)
200 ml tej
20 g margarin
Feltesszük a rizst főzni a tejben, melybe beletesszük a cukrot is. Lassú hőmérsékleten kb 20-25 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
Egy külön tálkában csomómentesre keverjük a 200 ml tejet a pudingporral, és fokozatosan hozzákeverjük a rizshez. Tovább főzzük, amíg a pudingpor be nem sűrűsödik.
Kis poharakba adagoljuk, 4 adag lesz belőle, 1 adagban 23,5 g CH van.
Dekoráljuk kedvünkre, és tálaljuk vagy ha kihűlt hűtőbe tesszük.
Jó kis desszert :)
Hetti
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése