Szerintem mindenkinek van egy jól bevált, évek óta használt, család kedvence tiramisu receptje. Természetesen nekem is van, és igazából nem volt nehéz átalakítani, mert csak a babapiskótát cseréltem le cukormentes kekszre, illetve cukor helyett cukorhelyettesítőt használtam. Mondanom sem kell, hogy szinte azonnal elfogyott az egész.
25 dkg mascarpone sajtkrém
3 dl habtejszín (habbá verve)
50 g cukorhelyettesítő
6 db tojás
1 evőkanál vaníliás eritrit
1 teáskanál vanília paszta
előre lefőzött, kihűlt kávé (kb 2 dl)
rumaroma
kakaópor
cukormentes keksz (1 db-ban 4,5 g CH van)
A krémet 3 részletben készítjük el.
Elsőként kikeverjük a tojások sárgáját a cukorhelyettesítővel, fehéredésig, majd hozzáadjuk mascarponét ,a vanília pasztát és a vaníliás eritritet.
Másik edényben habbá verjük a tejszínt.
Egy harmadik tálban pedig a tojásfehérjét verjük habbá egy csipet sóval.
Végül, kanál segítségével, először a tejszínhabot adjuk a mascarponés keverékhez, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérjehabot.
A kihűlt kávéba belekeverjük a rumaromát. Picit lehet tejjel hígítani, ha valaki nem szeretne erős kávés ízt.
Összeállítjuk a tiramisut.
Pohár aljára törjük a kekszet, meglocsoljuk a rumaromás kávéval, majd teszük krémet a tetejére, és ezt megismételjük még 2-3-szor. Krém legyen a tetején, melyet megszórunk kakaóporral.
Éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap tálaljuk.
Figyeljük a szénhidrátmennyiségre, egy adag maximum 4 db kekszet tartalmazzon.
Isteni finom :)
Hetti
Hetti
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése