2019. április 9., kedd

Kakaós zabpelyhes muffin

Muffint mindig is könnyű volt készíteni, általában minden összetevő megtalálható a konyhánkban. 14 éves keresztlányom is ez alapján választotta ezt a receptet, és külön öröm számomra, hogy az ő kérése készült egeszséges összetevőkből. Át is adtam neki a fakanalat, én csak kóstoló voltam és a fotós :D


Hozzávalók 12 db muffinhoz (1 db-ban 11 g CH van)

1 tojás
25 g négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
250 ml növényi tej (vagy sima tej) (12,5 g CH)
100 ml olaj
1 kiskanál vanília paszta/eszencia/aroma

80 g fehér liszt (64 g CH)
100 g  őrölt zabpehely (56g CH)
70 g mandula liszt/őrölt mandula
3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál sütőpor (7 g, 1 csomag)
1 teáskanál fahéj

cukormentes fehércsoki 12 kocka (teljesen elhagyható)



Egy nagy tálban kézi habverővel kikeverjük a tojást a cukorhelyettesítővel, hozzáaadagolva lassan a tejet, vaníliát, olajat. Szép egynemű masszát kell kapjunk.

Egy másik tálban kimérjük a száraz hozzávalókat.

Fokozatos keverés mellett, elkezdjük hozzáaadagolni a száraz összetevőket a folyékony masszához.

Az így kapott tésztánkat muffinpapírral kibélelt muffinsütőformában töltögetjük, nekem pontosan 12 db lett belőle. Közepébe 1-1 kocka cukormentes fehércsoki tettem.

180 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e.

Nagyon finom süti lett belőle, 1 vagy akár 2 darab is fedezi a délutáni CH mennyiségünket.

Hetti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése