2019. április 14., vasárnap

Gesztenyés-csokis pohárkrém mascarponéval



       Volt itthon egy kis mascarponém, egy kis gesztenyemasszám, cukormentes csoki pedig
      mindig lapul a szekrényemben :) ezért most ezekből a hozzávalókból szerettem volna valami
      finomságot készíteni 😋
      A mascarponés krém egyenesen fennséges, és nagyon egyszerű megcsinálni, nem tudtam
      betelni vele. A gesztenye pedig szintén isteni csokival 😉
   
      Hozzávalók: ( kb.3 személyre )
      a gesztenyés krémhez:
      50 g cukormentes étcsokoládé ( 17 g ch )
      25 g margarin
      200 g cukrozatlan, natúr gesztenyemassza ( 34 g ch )
      25 g xilitol  ( 25 g ch )
      50 ml habtejszín

      a mascarpone krémhez:
      125 g mascarpone
      75 ml habtejszín
      1 egész tojás
      20 g xilitol ( 20 g ch )
      4 g vaníliás cukorhelyettesítő ( 3,1 g ch )

      A gesztenyemasszát törjük össze, adjuk hozzá a xilitolt.Verjük fel habbá az 50 ml tejszínt,
      és keverjük krémesre a gesztenyemasszával.
      A csokoládét a margarinnal együtt gőz felett olvasszuk meg, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
      A gesztenyés masszához adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, majd keverjük simára.
      Osszuk el poharakban, helyet hagyva a mascarponés krémnek.
      Készítsük el a mascarponés krémet:
      A tojássárgáját keverjük ki a xilitollal, és a vaníliás cukorhelyettesítővel, majd adjuk hozzá
      a mascarponét. Verjük föl habbá a 75 ml tejszínt, és ezt is keverjük a krémhez.
      A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, majd keverjük bele óvatosan a masszába.
      A kész krémet kanalazzuk a gesztenyekrém tetejére, majd tegyük hűtőbe pár órára.

      Xilitol helyett használható más, kevesebb szénhidráttartalmú bevált édesítőszer a megfelelő
      arányban.

    

                                                                      Linda
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése