▼
2019. április 14., vasárnap
Gesztenyés-csokis pohárkrém mascarponéval
Volt itthon egy kis mascarponém, egy kis gesztenyemasszám, cukormentes csoki pedig
mindig lapul a szekrényemben :) ezért most ezekből a hozzávalókból szerettem volna valami
finomságot készíteni 😋
A mascarponés krém egyenesen fennséges, és nagyon egyszerű megcsinálni, nem tudtam
betelni vele. A gesztenye pedig szintén isteni csokival 😉
Hozzávalók: ( kb.3 személyre )
a gesztenyés krémhez:
50 g cukormentes étcsokoládé ( 17 g ch )
25 g margarin
200 g cukrozatlan, natúr gesztenyemassza ( 34 g ch )
25 g xilitol ( 25 g ch )
50 ml habtejszín
a mascarpone krémhez:
125 g mascarpone
75 ml habtejszín
1 egész tojás
20 g xilitol ( 20 g ch )
4 g vaníliás cukorhelyettesítő ( 3,1 g ch )
A gesztenyemasszát törjük össze, adjuk hozzá a xilitolt.Verjük fel habbá az 50 ml tejszínt,
és keverjük krémesre a gesztenyemasszával.
A csokoládét a margarinnal együtt gőz felett olvasszuk meg, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
A gesztenyés masszához adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, majd keverjük simára.
Osszuk el poharakban, helyet hagyva a mascarponés krémnek.
Készítsük el a mascarponés krémet:
A tojássárgáját keverjük ki a xilitollal, és a vaníliás cukorhelyettesítővel, majd adjuk hozzá
a mascarponét. Verjük föl habbá a 75 ml tejszínt, és ezt is keverjük a krémhez.
A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, majd keverjük bele óvatosan a masszába.
A kész krémet kanalazzuk a gesztenyekrém tetejére, majd tegyük hűtőbe pár órára.
Xilitol helyett használható más, kevesebb szénhidráttartalmú bevált édesítőszer a megfelelő
arányban.
Linda
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése