2019. április 22., hétfő

Pisztáciakrémes - levendulás piskótatekercs




           Ééés elkészült! Megálmodtam, és megvalósítottam. Igaz, a dekorációt kicsit másképp
     képzeltem el,de sajnos nem kaptam sehol azt, amit szerettem volna, de sebaj, az íze a lényeg 😉
    Mikor a testvéremnek mutattam róla a fotót,azt mondta: "ez olyan szicíliai "
    Nem voltam még Szicíliában, de egyszer biztosan elmegyek oda is 😉 Ott állítólag mindenre
    pisztáciát tesznek, még a hamburgerre is 😀
    Egy korábbi piskótatekercs receptemet vettem alapul, a piskótatésztán csak annyit változtattam,
    hogy tettem bele egy kis levendulát, és így sütöttem meg. A pisztáciakrém saját receptem 😉
    Én ezt most vendégségbe vittem, kb. 12 szelet lett belőle 😊

    Hozzávalók a piskótához:
    6 egész tojás
    4 ek. xilitol  ( 60g ch )
    4 ek. teljes kiőrlésű liszt  ( kb. 60g ch )
    2 ek. sima fehérliszt ( kb. 42,6g ch )
    fél csomag sütőpor
    fél kávéskanál szárított levendula

    Hozzávalók a pisztáciakrémhez:
    3 ek. xilitol  ( 45g ch )
    20 dkg margarin
    200 ml habtejszín
    1 tk. vaníliás cukorhelyettesítő ( 1,5g ch )
    10 dkg sótlan pisztácia (10,3g ch )

    Elkészítése:
    A tojásokat verjük fel jó habosra a xilitollal. A lisztekhez keverjük hozzá a sütőport, majd
    kanalanként adagoljuk hozzá a felvert tojásokhoz. Miután összekevertük, sütőpapírral bélelt
    tepsibe egyengessük el ( a tepsi mérete kb.: 41/26cm )
    Előmelegített sütőben, 150-160 fokon süssük kb. 15-20 percig. Ha megsült, még melegen
    tekerjük fel óvatosan, majd tegyük félre, amíg a krémet elkészítjük.
    Gépi habverővel habosítsuk ki a margarint a xilitollal, majd adjuk hozzá a vaníliás cukor-
    helyettesítőt. Aprítsuk fel a pisztáciát, majd keverjük hozzá a margarinhoz. A tejszínt verjük
    fel kemény habbá, és keverjük bele a pisztáciás krémhez. Miután összekevertük, tekerjük ki
    a piskótánkat, és töltsük meg a pisztáciás krémmel, ezután tekerjük vissza. Én most úgy
    csináltam, hogy a külsejét is megkentem, de ki lehet próbálni úgy is, hogy csak a belsejébe
    tesszük a krémet. Mivel a krém vajas, ezért fontos, hogy pihentessük a hütőben min.1 órát.

             

   
                                                     Kellemes Húsvét Hétfőt Mindenkinek!
                                                                                 Linda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése