2019. április 22., hétfő
Pisztáciakrémes - levendulás piskótatekercs
Ééés elkészült! Megálmodtam, és megvalósítottam. Igaz, a dekorációt kicsit másképp
képzeltem el,de sajnos nem kaptam sehol azt, amit szerettem volna, de sebaj, az íze a lényeg 😉
Mikor a testvéremnek mutattam róla a fotót,azt mondta: "ez olyan szicíliai "
Nem voltam még Szicíliában, de egyszer biztosan elmegyek oda is 😉 Ott állítólag mindenre
pisztáciát tesznek, még a hamburgerre is 😀
Egy korábbi piskótatekercs receptemet vettem alapul, a piskótatésztán csak annyit változtattam,
hogy tettem bele egy kis levendulát, és így sütöttem meg. A pisztáciakrém saját receptem 😉
Én ezt most vendégségbe vittem, kb. 12 szelet lett belőle 😊
Hozzávalók a piskótához:
6 egész tojás
4 ek. xilitol ( 60g ch )
4 ek. teljes kiőrlésű liszt ( kb. 60g ch )
2 ek. sima fehérliszt ( kb. 42,6g ch )
fél csomag sütőpor
fél kávéskanál szárított levendula
Hozzávalók a pisztáciakrémhez:
3 ek. xilitol ( 45g ch )
20 dkg margarin
200 ml habtejszín
1 tk. vaníliás cukorhelyettesítő ( 1,5g ch )
10 dkg sótlan pisztácia (10,3g ch )
Elkészítése:
A tojásokat verjük fel jó habosra a xilitollal. A lisztekhez keverjük hozzá a sütőport, majd
kanalanként adagoljuk hozzá a felvert tojásokhoz. Miután összekevertük, sütőpapírral bélelt
tepsibe egyengessük el ( a tepsi mérete kb.: 41/26cm )
Előmelegített sütőben, 150-160 fokon süssük kb. 15-20 percig. Ha megsült, még melegen
tekerjük fel óvatosan, majd tegyük félre, amíg a krémet elkészítjük.
Gépi habverővel habosítsuk ki a margarint a xilitollal, majd adjuk hozzá a vaníliás cukor-
helyettesítőt. Aprítsuk fel a pisztáciát, majd keverjük hozzá a margarinhoz. A tejszínt verjük
fel kemény habbá, és keverjük bele a pisztáciás krémhez. Miután összekevertük, tekerjük ki
a piskótánkat, és töltsük meg a pisztáciás krémmel, ezután tekerjük vissza. Én most úgy
csináltam, hogy a külsejét is megkentem, de ki lehet próbálni úgy is, hogy csak a belsejébe
tesszük a krémet. Mivel a krém vajas, ezért fontos, hogy pihentessük a hütőben min.1 órát.
Kellemes Húsvét Hétfőt Mindenkinek!
Linda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kókuszos zabpelyhes keksz
Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...
-
Az első cukormentes sütim ez a Fanta szelet volt. Eleinte tartottam tőle,hogy esetleg majd borzalmas íze lesz cukor nélkül,de megmondom őszi...
-
Ezt az egyszerű,gyorsan elkészíthető finom tiramisu golyót nálunk a családban mindenki szereti. Elkészít...
-
Egy cukormentes sportszelet utánzat készült nálunk a hétvégén. Az alapanyagok hasonlítanak a kókusztekercs, kókuszgolyó receptjében felhasz...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése