Nemsokára itt van az eperszezon,ezért is osztom meg veletek a kedvenc túrótorta receptemet,
amit a legjobb friss eperből elkészíteni. Ezt a finom epres túrótortát még sütni sem kell :)
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 180 g cukormentes,teljes kiőrlésű keksz
- 60 g olvasztott vaj
A krémhez:
- 250 g vaj
- 200 g xilitol
- egy kevés vanília aroma,vagy vaníliás cukorhelyettesítő
- 6 db tojássárgája
- 750 g zsírszegény túró
- 150 ml forró kókusztej
- 12 db lapzselatin
A tetejére:
-400 g eper
- 20 g tortazselé
- 4 dkg xilitol
- 5 dl víz
Így készítsd el:
A kekszet törjük össze alaposan,majd keverjük el az olvasztott vajjal. A kész alapot kivajazott
tortaformába (23cm-es) egyengessük el. Ezután tegyük hűtőbe legalább egy órára.
Közben a puha vajat a xilitollal,és a vaníliás cukorhelyettesítővel habosra keverjük,majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját,és elkeverjük benne. Ezután hozzáadjuk az áttört túrót,és eldolgozzuk.
A forró kókusztejhez hozzáadjuk a beáztatott,és kinyomkodott zselatinlapokat,elkeverjük benne,
és folyamatos keverés mellett,még forrón,a túrós keverékhez adjuk,és eldolgozzuk.
A kekszes alapra ráöntjük a túrós masszát,majd elsimítjuk rajta. Ezután visszatesszük a hűtőbe
3-4 órára,amíg teljesen megszilárdul. A tortazselét összekeverjük a xilitollal,felöntjük a vízzel,és
felforraljuk. Forrás után további 1 percig főzzük,majd félrehúzzuk,és hagyjuk 10-12 percet hűlni.
A kész tortazselét az eprekre öntjük,a torta közepétől kifelé haladva,majd újabb egy órára vissza-
tesszük a hűtőbe.
Linda