2018. április 30., hétfő

Epres túrótorta



         Nemsokára itt van az eperszezon,ezért is osztom meg veletek a kedvenc túrótorta receptemet,
    amit a legjobb friss eperből elkészíteni. Ezt a finom epres túrótortát még sütni sem kell :)
    



    Hozzávalók: 
    
    Az alaphoz:   
    - 180 g cukormentes,teljes kiőrlésű keksz
    -   60 g olvasztott vaj


   A krémhez:
   - 250 g vaj
   - 200 g xilitol
   - egy kevés vanília aroma,vagy vaníliás cukorhelyettesítő
   -     6 db tojássárgája
   - 750 g zsírszegény túró
   - 150 ml forró kókusztej
   -   12 db lapzselatin


   A tetejére:
   -400 g eper
   -  20 g tortazselé
   -    4 dkg xilitol
   -    5 dl víz
   

  Így készítsd el:
  A kekszet törjük össze alaposan,majd keverjük el az olvasztott vajjal. A kész alapot kivajazott
  tortaformába (23cm-es) egyengessük el. Ezután tegyük hűtőbe legalább egy órára.
  Közben a puha vajat a xilitollal,és a vaníliás cukorhelyettesítővel habosra keverjük,majd egyenként    hozzáadjuk a tojássárgáját,és elkeverjük benne. Ezután hozzáadjuk az áttört túrót,és eldolgozzuk.
  A forró kókusztejhez hozzáadjuk a beáztatott,és kinyomkodott zselatinlapokat,elkeverjük benne,
  és folyamatos keverés mellett,még forrón,a túrós keverékhez adjuk,és eldolgozzuk.
  A kekszes alapra ráöntjük a túrós masszát,majd elsimítjuk rajta. Ezután visszatesszük a hűtőbe
  3-4 órára,amíg teljesen megszilárdul. A tortazselét összekeverjük a xilitollal,felöntjük a vízzel,és
  felforraljuk. Forrás után további 1 percig főzzük,majd félrehúzzuk,és hagyjuk 10-12 percet hűlni.
  A kész tortazselét az eprekre öntjük,a torta közepétől kifelé haladva,majd újabb egy órára vissza-
  tesszük a hűtőbe.



                                  


                           

                                                                                                                                         Linda

2018. április 27., péntek

Répakocka, répatorta

Ezt a receptet húsvétkor készítettem el. Igazi tavaszi hangulatban, bár a napsütésnek akkor nálunk még nyoma sem volt. 😏

A sütit nagyon könnyű elkészíteni, igazi krémes, finom végeredményt kapunk. Fontos, hogy a reszelt répából a nedvességet ne csavarjuk ki. Kevés cukorhelyettesítővel csináltam, így lehet igazán érezni a répa és a dió harmóniáját, de természetesen bárki módosíthat a cukor mennyiségén, ízlésének megfelelően.



Szóval a recept 😊

Hozzávalók:

150 g négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (szervezetben nem felszívódó szénhidrát)
5 db tojás
250 g darált dió
250 g reszelt sárgarépa (17g CH)
50 g fehér liszt (40,5 g CH)
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília aroma / mandula aroma

A cukrot a tojásokkal és az aromával elektromos mixerrel habosra keverjük. Darált diót, lisztet, sütőport összekeverjük és a tojásos masszához adjuk. Végül belekeverjük a sárgarépát.

Tortaformába (24 cm-es) sütőpapírt helyezünk, beleöntjük a masszát és 160 fokon kb. 20 percig sütjük.

Amíg sül, elkészítjük a krémet.

Krém hozzávalói:

250 g mascarpone krém
3 dl tejszín (habbá verve)
2-3 evőkanál négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
ízesítő: fahéj / narancshéj reszelve / mézeskalács fűszerkeverék / bármi, amit szeretünk

A mascarpone krémet habosra keverjük a cukorral és az ízesítővel, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.

A kihűlt répatortát a krémmel feldíszítjük és mind megesszük 😋

Hetti




2018. április 24., kedd

Mennyei sajttorta lime-mal



Ha igazán krémes,isteni sajttortára vágytok,akkor ezt a receptet ajánlom. Ez nekem is a kedvencem,aki megkóstolta,el sem hiszi,hogy ez tényleg cukormentes.Elkészítése nagyon egyszerű,és akár egy szülinapi tortának is kitűnő választás :)


                                                              Hozzávalók:

                                  - 30 dkg teljes kiőrlésű cukormentes keksz
                                  - 10 dkg olvasztott margarin
                                  - 70 dkg krémsajt
                                  - 3 tojás
                                  - 14 dkg xilitol
                                  - 2 lime
                                  - 1 dl tejföl
                                  - vaj a tortaforma kivajazásához (kb 23 cm-eshez)




   Így készítsük el:

A kekszet ledaráljuk,összekeverjük az olvasztott vajjal,és egy kivajazott,kerek tortaformában szétterítjük egyenletesen,majd a kész alapot 170 fokon megsütjük 5 percig.
A sajtkrémet,xilitolt,és a tejfölt összedolgozzuk egyenletes masszává,belecsepegtetjük egy fél lime levét,majd hozzáadjuk a tojásokat.Ezután belereszeljük 1 lime héját.
Keverjük össze jó alaposan,hogy homogén krémet kapjunk. Egyengessük el a kekszes alapon,végül sütőben süssük meg 160 fokon kb 40-45 percig. Tegyük hűtőbe pár órára,vagy legalább egy kicsit :)



                                                                        Linda



















                                                





                                                                                            
                                                                                        
                                                                                         


2018. április 22., vasárnap

Cukormentes Fanta szelet

Az első cukormentes sütim ez a Fanta szelet volt. Eleinte tartottam tőle,hogy esetleg majd borzalmas íze lesz cukor nélkül,de megmondom őszintén,hogy nagyon kellemesen csalódtam,mert nemcsak jól néz ki,de még finom is,és a cukor nekem személy szerint már egyáltalán nem hiányzik belőle :)

Hozzávalók:
A tésztához:
-6 tojás
-4 ek.szénhidrátcsökkentett liszt (én 3 ek.kókuszlisztet használtam,amit 1 ek.sima liszttel kevertem,de szerintem teljes kiőrlésű liszttel is ugyanolyan jó lesz )
-4 ek.xilitol
-2 ek.cukrozatlan kakaópor
-1 csomag sütőpor
-1 dl étolaj
-1 csipet só

A cukormentes túrókrémhez:
-25 dkg margarin
-ízlés szerint xilitol (max.20 dkg,én kevesebbet tettem bele)
-50 dkg zsírszegény túró
-1 ek. vanília aroma ( vagy vaníliás cukorhelyettesítő)
-1 citrom reszelt héja
-ízlés szerint tejföl,hogy krémes,kenhető legyen

a Fanta réteghez:
-2 csomag cukormentes vaníliás pudingpor
-7 dl cukormentes Fanta / Mirinda / Szénsavas narancs
-ízlés szerint xilitol

Így készítsük el:
A tojásokat kettéválasztjuk,a sárgáját az édesítővel jól kikeverjük,a tojások fehérjéből pedig kemény habot verünk 1 csipet só segítségével.Ha ez megvan,akkor a lisztet,a kakaóport,és a sütőport alaposan összekeverjük. A tojássárgájába belecsorgatjuk az olajat,majd beleforgatjuk a tojásfehérjét,és a legvégén hozzáadagoljuk a lisztes keveréket.A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe,vagy kivajazott,lisztezett kapcsos tortaformába öntjük,és 180 fokon,előmelegített sütőben sütjük kb.30 percig,tűpróbáig.Mikor kész,tegyük félre kihűlni.
Közben elkészítjük a cukormentes túrókrémet a fenti hozzávalókból.
Mikor kihűlt a kakaós piskóta,kenjük rá a túrókrémet.
Utolsó lépésként a Fanta réteget készítjük el,úgy,hogy pudingot főzünk a megszokott módon,csak tej helyett a szénsavas üdítőt használjuk.7dl-hez kell 2 csomag pudingpor,hogy jó kemény legyen a krém a tetején.Mikor már picit hűlt a puding,öntsük rá a túrókrém tetejére,és kenjük rá egyenletesen,mikor már nem folyós,de még jól kenhető.
Ezután tegyük hűtőbe annyi időre,amíg teljesen megdermed a Fanta réteg a tetején,és csak utána szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá :)

                                                                                                                                 Linda















2018. április 14., szombat

Poharas-kávés finomság

Ez a pohárkrém az első cukormentes próbálkozásom, illetve az első sütifotózásom is. Nagyon finomra sikerült. Nem túl zsíros érzetű, bár nagy mennyiségben ezt sem ajánlatos fogyasztani, ezért érdemes mini kávéscsészékben elkészíteni.

Hozzávalók 4 adaghoz:

250 g mascarpone sajtkrém
3 dl tejszín
2 evőkanál cukorhelyettesítő (lehet több is kevesebb is, mindenki saját ízlése szerint édesítse)
1 evőkanál instant kávé (ha nagy szemes, pici vízben feloldva, majd lehűtve)
1 tojássárgája (elhagyható)
fél teáskanál vanília aroma
cukormentes keksz / amaretti keksz
1 teáskanál mandula aroma / amoretto likőr (csak felnőtteknek 😊 )
kakaópor

Elkészítése:

A tojássárgáját a cukorhelyettesítővel elektromos mixer segítségével habosra kikeverjük, hozzáadjuk a mascarpone krémet, tovább keverjük. Közben a tejszínből tejszínhabot készítünk. Elkeverjük krémben a kávét, aromákat, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.

Az elkészült krémet poharakba töltjük, rétegezve a kekszmorzsával. Krém, keksz, krém.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Tálaláskor meglocsoljuk hideg kávéval (amoretto likőr is mehet bele), végül megszórjuk kakaóporral.

Nagyon finom, egyszerű, nálunk nagy kedvenc. :)

Hetti








Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...