A gyömbérrel nagyon sokáig tartott megbarátkoznom. Furcsa, csípős ízét nem tudtam elképzelni az ételekben, de addig addig próbálkoztam, hogy a mai nappal az egyik kedvenc fűszereim közé tartozik. Most már nincs is olyan nap, hogy ne ennék-innék gyömbért, akár a vízbe reszelve, akár főételbe keverve, akár édességbe rejtve.
Ebben a sütiben szárított formájában használtam fel. Igen, tudom, hogy a szárított gyümölcs nem teljesen fér bele az IR étrendbe a magas cukortartalma miatt, de cukormentes csokival kombinálva talán nem árthatunk magunknak vele.
Hozzávalók 20 db-hoz:
Ebben a sütiben szárított formájában használtam fel. Igen, tudom, hogy a szárított gyümölcs nem teljesen fér bele az IR étrendbe a magas cukortartalma miatt, de cukormentes csokival kombinálva talán nem árthatunk magunknak vele.
Hozzávalók 20 db-hoz:
225 g puha vaj
70 g xilit (70 g CH)
1 tojás sárgája
200 g teljes kiőrlésű liszt (108 g CH)
80 g darált zabpehely (43 g CH)
1 csipetnyi só
55 g szárított gyömbér apró darabokra vágva
55 g cukormentes csoki csepp (18 g CH)
Ez a mennyiség összességében 239 CH-t tartalmaz. Nekem 20 db lett belőle, 1 db sütiben 11,9 g CH van.
Ez a mennyiség összességében 239 CH-t tartalmaz. Nekem 20 db lett belőle, 1 db sütiben 11,9 g CH van.
Elkészítési módja:
A vajat és a xilitet kézi habverővel összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját. Előzőleg egy másik tálban összekevertük a lisztet a sóval, a darabolt gyömbérrel és a csoki cseppekkel. Végül a lisztkeveréket óvatosan a vajas keverékhez vegyítjük, összegyúrjuk egynemű tésztává.
Folpackra helyezzük, rudat formázunk belőle és a hűtőbe tesszük kb 30-60 percre.
Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A kihűlt tésztát ujjnyi vastagságúra vágjuk és sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, ne túl szorosan egymás mellé, mert sütés közben megnő a térfogatuk.
10-12 percig sütjük, míg aranybarna színt nem kapnak.
Sütőrácson hagyjuk kihűlni az illatos finomságokat 😋
Hetti