Bounty rajongóknak kifejezetten ajánlom ezt a receptet 😉
Engem teljesen lenyűgözött, hogy mennyire hasonlít az íze az eredeti bounty-hoz.
Nem is gondoltam volna, hogy ennyire jól sikerül majd cukormentes változatban 😋
Hozzávalók: / kb.33 db golyóhoz ( nekem annyi lett ) /
20 dkg kókuszreszelék ( 14,8g ch )
10 dkg xilitol (100g ch )
10 g vaníliás cukorhelyettesítő ( 9,83g ch )
10 dkg mascarpone
Kb. másfél tábla cukormentes csokoládé ( kb. 51g ch )
/ 1db. bounty golyóban van kb. 5,3g számolós szénhidrát /
Elektromos habverő segítségével keverjük fel habosra a mascarponét a xilitollal, és a vaníliás
cukorhelyettesítővel. Ha ez megvan, hozzáadhatjuk a kókuszreszeléket. Gyúrjuk össze kézzel
a masszát. Formáljunk nedves kézzel kb. diónyi nagyságú golyókat, amiket sütőpapírral bélelt
tálcára helyezzünk el. Tegyük be a fagyasztóba 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjenek a
golyók. A csokit gőz felett olvasszuk meg, úgy, hogy közben kevergetjük. 1-2 óra elteltével
kivehetjük a kókuszgolyókat a fagyasztóból, majd egyesével vonjuk be őket az olvasztott
csokival. A csokibevonás kicsit időigényes, ezért ha valaki esetleg gyorsabb és könnyebb meg-
oldást szeretne, akkor egyszerűen csak locsolja végig csokival a kókuszgolyókat. A legjobban
úgy mártogathatjuk bele a csokiba a golyókat, hogy egy hurkapálcát szúrunk a golyóba.
Hagyjuk a felesleges csokit lecsepegni, ezután helyezzük vissza őket a tálcára. A csoki hamar
megdermed a hideg golyók miatt. Az a tapasztalatom, hogy gyorsan kell ezt a mártogatós
műveletet elvégezni. Egyrészt, mert a csoki is hamar köt, másrészt a golyók is hamar kienged-
nek a fagyasztott állapotból. Mielőtt a csokiréteg megköt a tetején, díszítésnek szórtam rá még
egy kis kókuszreszeléket 😋
Ennek a bounty golyónak csak egy baja van, hogy nagyon gyorsan elfogy 😏
Linda