Ez a finom zabropogós kíváló alternativája a kenyérnek. Én hetente egyszer minimum elkészítem, reggelire körözöttel vagy padlizsánkrémmel nagyon finom, de esti filmnézéshez chips helyett is fogyasztható zöldfűszeres joghurtba mártogatva. Ebben a mennyiségben összesen 54 g Ch van. Dobozban tárolva 3-4 napig is eláll.
Hozzávalók:
100 g zabpehely / gluténmentes zabpehely (54 g CH)
1 tojás
1 teáskanál só
1 evőkanál lenmag
50 g mozzarella sajt (reszelt)
2 evőkanál olivaolaj
4-5 evőkanál víz
A hozzávalókat jól összekeverem, sütőpapíros tepsibe simítom, és 180 fokon pirosra sütöm (kb 10 perc).
A zabropogós ízesítése lehet bármilyen, èn elkészítettem már borssal, fokhagymával, szezámmaggal, füstölt sajttal is, minden esetben isteni finom végeredményt kapunk.
Hetti
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kókuszos zabpelyhes keksz
Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...
-
Az első cukormentes sütim ez a Fanta szelet volt. Eleinte tartottam tőle,hogy esetleg majd borzalmas íze lesz cukor nélkül,de megmondom őszi...
-
Ezt az egyszerű,gyorsan elkészíthető finom tiramisu golyót nálunk a családban mindenki szereti. Elkészít...
-
Egy cukormentes sportszelet utánzat készült nálunk a hétvégén. Az alapanyagok hasonlítanak a kókusztekercs, kókuszgolyó receptjében felhasz...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése