2018. június 7., csütörtök

Sajtos zabropogós

Ez a finom zabropogós kíváló alternativája a kenyérnek. Én hetente egyszer minimum elkészítem, reggelire körözöttel vagy padlizsánkrémmel nagyon finom, de esti filmnézéshez chips helyett is fogyasztható zöldfűszeres  joghurtba mártogatva. Ebben a mennyiségben összesen 54 g Ch van. Dobozban tárolva 3-4 napig is eláll.

Hozzávalók:

100 g zabpehely / gluténmentes zabpehely (54 g CH)
1 tojás
1 teáskanál só
1 evőkanál lenmag
50 g mozzarella sajt (reszelt)
2 evőkanál olivaolaj
4-5 evőkanál víz

A hozzávalókat jól összekeverem, sütőpapíros tepsibe simítom, és 180 fokon pirosra sütöm (kb 10 perc).

A zabropogós ízesítése lehet bármilyen, èn elkészítettem már borssal, fokhagymával, szezámmaggal, füstölt sajttal is, minden esetben isteni finom végeredményt kapunk.

Hetti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...