Amikor ezt a receptet megtaláltam, még nem tudtam az inzulinrezisztencia tényéről. Elég sokszor megsütöttem fehér lisztes, jó érett banános formában. Azóta viszont most vettem elő először a receptet, mert nagyon ettem volna valami édeset reggelire. Igaz, a banán még mindig nem barátja az inzulinrezisztens embereknek, de úgy gondolom, hogy időnként azért beleférhet, hogy együnk ilyen finomságot is. 2 kisebb, nem túl érett banán van az egészben, így talán egy szelettel nem okozunk olyan nagy problémát. Természetesen uzsonnára is kitűnő választás. Krémsajttal és cukormentes lekvárral igazán tápláló reggelit sikerült összehozni a családnak 😊
200 g teljes kiőrlésű liszt (160 g CH)
50 g fehér liszt (38 g CH)
2 teáskanál sütőpor (vagy 1 tasak, 7g)
1 csipet só
1/2 teáskanál fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
2 tojás
60 g xilit vagy 2 evőkanál négyszeres cukorhelyettesítő
80 g olvasztott margarin
1 teáskanál vanília paszta
1 dl (2 evőkanál) natúr joghurt
2 db (50 g) banán pépesítve (12 g CH)
cukormentes csokicseppek
szeletelt mandula, vagy dió, pekándió
Egy keverő tálba tesszük a száraz hozzávalókat, egy másikban pedig a tojásokat a xilittel habosra verjük kézi habverőt használva, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, vanilia pasztát, joghurtot, és a pépesített banánt.2-3 részletben a lisztes egyveleget lassan hozzákeverjük, majd a legvégén belekerülnek a csokicseppek is.Tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk a szeletelt mandulával, vagy dióval.
Az egész mennyisségben 210 g CH van, kb 10-12 szelet lesz belőle, nekem 10 szelet volt, így 1 db 21 g CH-t tartalmaz.
Finom puha tésztát kapunk, napokig is eláll.
Szép napot
Hetti
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése