2019. február 4., hétfő

Mogyorós keksz


         Az alapreceptet Lengyelországból kaptam, ahhoz a mintás nyújtófához, amit rendeltem.
  A receptet kicsit átalakítottam, és mogyorót is adtam hozzá :)
  A kedvenc mogyorós kekszem lett 💕
  Érdemes kipróbálni 😉

  Hozzávalók:
  (  Kb. 40 db kekszhez )     (  1db kekszben kb. 8g ch van  )
  -  200 g margarin
  -      1 tojás
  -      2 ek. olivaolaj
  - csipet só
  - 400 g liszt  ( 280 g teljes kiőrlésű liszt ( 140g ch ) + 120g fehérliszt ( 85g ch )
  -   30 g apróra vágott natúr mogyoró ( kb. 3g ch )
  - 100 g xilitol  ( 100g ch )

Elkészítése:
Keverjük össze egy nagy tálban a tojást a margarinnal, és a xilitollal
Adjuk hozzá a 2 ek. olivaolajat, és egy csipet sót
Adagoljuk hozzá a liszteket, a mogyorót, majd keverjük össze jó alaposan
Miután a tészta összeállt, tegyük hűtőbe letakarva kb. 30 percig
Nyújtsuk ki a tésztát kb. 3- 4 mm vastagságúra
Szaggassunk ki belőle kerek formákat, majd helyezzük őket tepsibe, amit béleljünk ki
sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt, és 180 fokon süssük kb 10-12 percig.
Amikor látjuk, hogy kicsit barnulnak, akkor lesz jó.

A tészta könnyen gyúrható, elkészítése egyszerű :) és a keksz nagyon finom!


                                                                  Linda

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...