Gyümölcsös, krémes, ropogós.... mindezek mellett, sütési idővel együtt sem tart 1 óránál tovább az elkészítése. Nagyon finom, minden benne van, amit egy igazi nyári édességtől elvárhatunk..... Higgyétek el, nagyon megér egy próbálkozást.
Hozzávalók a tésztához:
200g teljes kiőrlésű liszt (120 g CH)
100g natúr zabpehely (nem instant!) (54 g CH)
40 g négyszeres cukorhelyettesítő
120g olvasztott vaj
Ezeket a hozzávalókat összekeverjük, alaposan, hogy a vaj mindenhová eljusson. 2/3 részét egy 24 cm-es, sütőpapírral kibélelt piteformába nyomkodjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 5 percig megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet.
Hozzávalók a krémhez:
360g light krémsajt
1 kávéskanál vanília paszta
15 g négyszeres cukorhelyettesítő
300 g áfonya
10-15 g négyszeres cukorhelyettesítő
(áfonya édességétől függően)
1 evőkanál kukoricaliszt
300 g áfonya
10-15 g négyszeres cukorhelyettesítő
(áfonya édességétől függően)
1 evőkanál kukoricaliszt
A krémsajtot kézi habverő segítségével kikeverjük a vanília pasztával és a cukorhelyettesítővel. Ráborítjuk az elősütött alapra.
Az áfonyát, megmosunk, majd a kukoricaliszttel és a cukorhelyettesítővel összekeverjük. Ez kerül a krémsajtos rétegre.
Végül a tésztánk 1/3 részét szétmorzsoljuk a tetején.
A sütő hőmérsékletét visszavesszük 160 fokra, és 15-20 percig sütjük, míg meg nem barnul a tészta a tetején.
Az egész sütiben 164 g CH van, nekem 10 szelet lett belőle, 1 szelet 16,4 CH tartalmaz.
Az egész sütiben 164 g CH van, nekem 10 szelet lett belőle, 1 szelet 16,4 CH tartalmaz.
Isteni finom 😊 Nekem ez az új kedvencem 😊
Hetti
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése