2018. július 19., csütörtök

Mangós - maracujás joghurtkehely



                    Imádom az egzotikus gyümölcsöket,így mikor ezt az angol receptet megláttam,
              azonnal ki kellett próbálnom 😇
              Az eredeti receptben zselének nevezték,de állagra inkább joghurtra hasonlít.
              Ezek a gyümölcsök nemcsak mutatósak,hanem nagyon finomak is együtt,úgyhogy
              érdemes kipróbálni 😋 ráadásul még édesítőt sem kell használnunk!
              Élvezzük a nyári napsütést,teremtsünk magunknak trópusi hangulatot!


             Hozzávalók:
             -     4 lap Dr. Oetker lapzselatin
             -     2 db érett mangó
             -     3 db maracuja
             - 200 g natúr görög joghurt
            

             Elkészítése:
             - Helyezzük a zselatinlapokat egy tálba,majd áztassuk őket vízben 
             - Tisztítsuk meg a mangót,és vágjuk fel kisebb darabokra
             - Pürésítsük botmixerrel ( maradhatnak benne apróbb darabok ),majd tegyük
               mérőedénybe
             - Vágjuk félbe a maracujákat,majd egy külön kis tálba kanalazzuk bele a magokat
             - Tál fölött,szitán szűrjük át,hogy a levük kifolyjon
             - Tartsuk meg a  magokat,és a pépet
             - A leszűrt maracuja levét adjuk a mangóhoz
             - Vegyük ki a vízből a zselatinlapokat,és nyomjuk ki belőlük a felesleges vizet
             - Tegyük egy kis serpenyőbe kb.3 evőkanál vízzel,és melegítsük fel ( ne forraljuk! ) addig,
                hogy a zselatinlapok feloldódjanak
             - A folyadékot adjuk hozzá a mangóhoz,és keverjük össze a mérőedényben
               A keveréknek kb. 400 g -nak kell lennie (ebből az adagból nekem 2-és fél pohárnyi lett )
             - Adjuk hozzá 175 g joghurtot,és kanalazzuk poharakba
             - Tegyük hűtőbe kb. 2 órára
             - Miután megdermedt,díszítéshez használjuk fel a maracuja magvait,és a maradék
               joghurtot

                      


                                           Linda

           
            
            

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...