2018. július 25., szerda

Levendulás-citromos piskóta

Levendula a sütiben? Citrommal? Érdekes, de meglehetősen izgalmas ízkombináció. Ha szeretnéd kipróbálni, szívesen ajánlom neked ezt a receptet. Könnyű piskóta enyhén citromos, levendulás ízzel és illattal.Tutti siker 😉


Hozzávalók:

80 g darált mandula
45 g zabpehelyliszt (30g CH)
50 g fehér liszt (39 g CH)
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
2 tojás
250 g natúr görög joghurt
80 ml oliva olaj
40 g cukorhelyettesítő
1 kávéskanál szárított levendula
1 citrom reszelt héja és leve



Összekeverjük az egyik tálban a száraz hozzávalókat, egy másik tálban pedig a tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat, joghurtot, levendulát és a citromot. Majd a tojásos keverékhez fokozatosan, csomómentesen elkeverjük a száraz hozzávalókat.

Sütőformába öntjük, és 20 perc alatt 180 fokon megsütjük.


Ha kihűlt, megszórjuk pirított, szeletelt mandulával.

Hetti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...