Palacsinta világnapja alkalmából (ami ebben az évben március 5-re esik) gofrit sütöttem. 😆 Igazából palacsintatészta az alapja, csak gofrisütőben készült. Tiramisu ízben igazi kávékülönlegesség lett belőle.
Az egész mennyiségben 218,5 g CH van. Nekem ebből 9 db lett (kerek, szivecskés gofrisütőt használva).
1 db-ban 24 g CH van.
200 g teljes kiőrlésű liszt (120 g CH)
100 g fehér liszt (81 g CH)
25 g kakaópor
7 g sütőpor
2 evőkanál instant kávépor (vagy 0,5 dl kávé, de akkor annál kevesebb tej kell)
25 g négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
30 g olvasztott vaj
350 ml tej (17,5 g CH)
Tejszínhabhoz:
200 ml hideg tejszín
1 evőkanál mandula aroma
2 evőkanál négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
Egy nagy tálban kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a kakaóport, sütőport, kávéport, cukorhelyettesítőt. A tojásokat egyesével beleüntjük, majd kézi habverő segítségével keverjük, fokozatosan hozzáaadjuk a tejet, figyelve, hogy a végén csomómentes masszát kapjunk.
A tejszínt a mandulaaromával és a cukorhelyettesítővel habbá verjük.
A felforrósodott gofri sütőt kiolajozzuk, és megsütjük a gofrikat. Nekem, kerek szívalakú sütőm van, abban sütve összesen 9 db gofrit kaptam. Lefagyasztható, kenyérpirítóban vagy sütőben felmelegíthető, illetve újra süthető.
Próbáljátok ki, nagyon egyszerű és finom
Hetti
Próbáljátok ki, nagyon egyszerű és finom
Hetti
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése