2019. június 7., péntek

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, ropogós kekszeket. Teljes mértékben egészséges hozzávalókból készült. Bármilyen extra hozzávalóval feltúrbózhatjuk, gondolok itt mandulára, dióra, én jelen esetben étcsokicseppeket tettem bele. Uzsonnára 2 db-ot is megehetünk belőle, 1 db kekszben 5,7 g CH van, csoki nélkül. Nekem ebből a mennyiségből 14 db lett.


Hozzávalók:

100 g natúr zabpehely (59,50 g CH)
40 g natúr kókuszreszelék
50 g teljes kiőrlésű liszt
1,5 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
csipet só

1 tojás
2-3 evőkanál négyszeres cukorhelyettesítő
1 kávéskanál vanília paszta
3-4 evőkanál kókuszolaj (olvasztott)

étcsokicseppek (elhagyható)

Először egy tálban kimérjük a száraz hozzávalókat. Félretesszük. Egy másik tálban felverjük a tojást, hozzákeverjük a cukorhelyettesítőt, vanília pasztát és a kihűlt, olvasztott kókuszolajat.

A folyékony keveréket hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz.Beletesszük a csokicseppeket is. Próbáljunk egy nagy gombócot formázni belőle. Ha túl száraz, pici olvasztott kókuszolajat még adhatunk hozzá.

A tésztát folpakba csomagoljuk, és minimium 30 percre a hűtőbe tesszük. Ha kihűlt, kicsit visszadermedt, 14 gombócot formázunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket, és egy evőkanál segítségével kicsit lenyomkodjuk, hogy korong formájú tésztát kapjunk.

180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük a tepsit, és kb 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszeket.
Hagyjuk kihűlni.

Kellemes nassolást 😊
Hetti




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...