Ez a pohárkrém az első cukormentes próbálkozásom, illetve az első sütifotózásom is. Nagyon finomra sikerült. Nem túl zsíros érzetű, bár nagy mennyiségben ezt sem ajánlatos fogyasztani, ezért érdemes mini kávéscsészékben elkészíteni.
Hozzávalók 4 adaghoz:
250 g mascarpone sajtkrém
3 dl tejszín
2 evőkanál cukorhelyettesítő (lehet több is kevesebb is, mindenki saját ízlése szerint édesítse)
1 evőkanál instant kávé (ha nagy szemes, pici vízben feloldva, majd lehűtve)
1 tojássárgája (elhagyható)
fél teáskanál vanília aroma
cukormentes keksz / amaretti keksz
1 teáskanál mandula aroma / amoretto likőr (csak felnőtteknek 😊 )
kakaópor
Elkészítése:
A tojássárgáját a cukorhelyettesítővel elektromos mixer segítségével habosra kikeverjük, hozzáadjuk a mascarpone krémet, tovább keverjük. Közben a tejszínből tejszínhabot készítünk. Elkeverjük krémben a kávét, aromákat, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
Az elkészült krémet poharakba töltjük, rétegezve a kekszmorzsával. Krém, keksz, krém.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor meglocsoljuk hideg kávéval (amoretto likőr is mehet bele), végül megszórjuk kakaóporral.
Nagyon finom, egyszerű, nálunk nagy kedvenc. :)
Hetti
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése