2018. július 10., kedd

Kávés - diós keksztekercs




             A keksztekercset sokféleképpen el lehet készíteni,legutóbb a kókusztekercs receptjét
        osztottam meg veletek,most egy kávés-diós változatát írom le :)
        Gyorsan kész, így a hűtőben való pihentetés után hamar meg is lehet kóstolni :)
       
        Hozzávalók: ( nagy adaghoz,kisebbhez lehet felezni is )
        - 500g teljes kiőrlésű,cukormentes keksz ( ledarálva )
        - 150g margarin
        - 150g xilitol
        - 100g dióbél ( apróra darálva)
        -   50g cukrozatlan kakaópor
        - 1,5dl feketekávé
        - 1,5dl cukrozatlan növényi tej
        -     8g vaníliás cukorhelyettesítő
        - ízlés szerint aki akarja, 5cl rum ( én nem tettem bele )

       Így készítsd el:
       - A darált kekszet összekeverjük a darált dióval,kakaóval,kávéval,és a tejjel
       - Édesítsük a xilitol felével (és aki akarja rummal )
       - Nyújtsunk alufólián ujjnyi vastag téglalapot belőle
       - A krémhez keverjük össze a margarint a maradék xilitollal,és a vaníliás cukorhelyettesítővel
       - Kenjük el a krémet egyenletesen a kekszlapon
       - Tekerjük fel henger alakúra
       - Pihentessük a hűtőben kb.3-4 órán át,ezután szeletelve tálaljuk :)

     


                                                                     Linda

     


       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...