2018. július 12., csütörtök

Áfonyás-krémsajtos morzsasüti

Gyümölcsös, krémes, ropogós.... mindezek mellett, sütési idővel együtt sem tart 1 óránál tovább az elkészítése. Nagyon finom, minden benne van, amit egy igazi nyári édességtől elvárhatunk..... Higgyétek el, nagyon megér egy próbálkozást.


Hozzávalók a tésztához:

200g teljes kiőrlésű liszt (120 g CH)
100g natúr zabpehely (nem instant!) (54 g CH)
40 g négyszeres cukorhelyettesítő
120g olvasztott vaj


Ezeket a hozzávalókat összekeverjük, alaposan, hogy a vaj mindenhová eljusson. 2/3 részét egy 24 cm-es, sütőpapírral kibélelt piteformába nyomkodjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 5 percig megsütjük.
Kivesszük a sütőből, félretesszük.


Közben elkészítjük a krémet.


Hozzávalók a krémhez:

360g light krémsajt
1 kávéskanál vanília paszta
15 g négyszeres cukorhelyettesítő

300 g áfonya
10-15 g négyszeres cukorhelyettesítő
(áfonya édességétől függően)
1 evőkanál kukoricaliszt



A krémsajtot kézi habverő segítségével kikeverjük a vanília pasztával és a cukorhelyettesítővel. Ráborítjuk az elősütött alapra.

Az áfonyát, megmosunk, majd a kukoricaliszttel és a cukorhelyettesítővel összekeverjük. Ez kerül a krémsajtos rétegre.

Végül a tésztánk 1/3 részét szétmorzsoljuk a tetején.

A sütő hőmérsékletét visszavesszük 160 fokra, és 15-20 percig sütjük, míg meg nem barnul a tészta a tetején.

Az egész sütiben 164 g CH van, nekem 10 szelet lett belőle, 1 szelet 16,4 CH tartalmaz.

Isteni finom 😊 Nekem ez az új kedvencem 😊

Hetti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...