Imádom az egzotikus gyümölcsöket,így mikor ezt az angol receptet megláttam,
azonnal ki kellett próbálnom 😇
Az eredeti receptben zselének nevezték,de állagra inkább joghurtra hasonlít.
Ezek a gyümölcsök nemcsak mutatósak,hanem nagyon finomak is együtt,úgyhogy
érdemes kipróbálni 😋 ráadásul még édesítőt sem kell használnunk!
Élvezzük a nyári napsütést,teremtsünk magunknak trópusi hangulatot!
Hozzávalók:
- 4 lap Dr. Oetker lapzselatin
- 2 db érett mangó
- 3 db maracuja
- 200 g natúr görög joghurt
Elkészítése:
- Helyezzük a zselatinlapokat egy tálba,majd áztassuk őket vízben
- Tisztítsuk meg a mangót,és vágjuk fel kisebb darabokra
- Pürésítsük botmixerrel ( maradhatnak benne apróbb darabok ),majd tegyük
mérőedénybe
- Vágjuk félbe a maracujákat,majd egy külön kis tálba kanalazzuk bele a magokat
- Tál fölött,szitán szűrjük át,hogy a levük kifolyjon
- Tartsuk meg a magokat,és a pépet
- A leszűrt maracuja levét adjuk a mangóhoz
- Vegyük ki a vízből a zselatinlapokat,és nyomjuk ki belőlük a felesleges vizet
- Tegyük egy kis serpenyőbe kb.3 evőkanál vízzel,és melegítsük fel ( ne forraljuk! ) addig,
hogy a zselatinlapok feloldódjanak
- A folyadékot adjuk hozzá a mangóhoz,és keverjük össze a mérőedényben
A keveréknek kb. 400 g -nak kell lennie (ebből az adagból nekem 2-és fél pohárnyi lett )
- Adjuk hozzá 175 g joghurtot,és kanalazzuk poharakba
- Tegyük hűtőbe kb. 2 órára
- Miután megdermedt,díszítéshez használjuk fel a maracuja magvait,és a maradék
joghurtot
Linda
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése