2018. augusztus 2., csütörtök
Bögrés mákos
Régi recept,kicsit átalakítva,hogy mi is ehessük :)
Elkészítése nagyon egyszerű,cukor nélkül is éppen ugyanolyan finom,mint az eredeti
cukros változatban :)
Én 3dl-es bögrét használtam hozzá 😉
Hozzávalók:
- 1 bögre cukrozatlan növényi tej
- 1 bögre liszt ( 70% zabliszt, 30% sima liszt )
- 1 bögre xilitol
- 200 g sótlan margarin ( lehet kicsit kevesebb is )
- 4 db tojás
- 2 tasak sütőpor
- 1 bögre darált mák
Elkészítése:
- Verjük fel habosra a tojást
- Adjuk hozzá a xilitolt,tejet,lisztet,sütőport és a margarint ( gépi habverővel )
- Keverjük össze,majd adjuk hozzá a mákot is
- Miután jól összedolgoztuk,előmelegített sütőben közepes lángon süssük aranybarnára
- 25-40 perc a sütési ideje,és fontos a szúrópróba is
Linda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kókuszos zabpelyhes keksz
Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...
-
Az első cukormentes sütim ez a Fanta szelet volt. Eleinte tartottam tőle,hogy esetleg majd borzalmas íze lesz cukor nélkül,de megmondom őszi...
-
Ezt az egyszerű,gyorsan elkészíthető finom tiramisu golyót nálunk a családban mindenki szereti. Elkészít...
-
Ezt a receptet legfőképpen azért szerettem volna kipróbálni, mert liszt helyett dió a piskóta alapja...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése