2018. augusztus 11., szombat

Pisztáciás cheesecake fügével


                     A füge ezen a nyáron nagy kedvencem lett, ezért most egy pisztáciás cheesecake
          alapreceptet alakítottam át úgy, hogy egy másik hozzávaló helyett fügét tettem bele 😍
          A pisztácia és a füge tökéletesen harmonizálnak együtt, így a süti mondhatom, hogy
          mennyeire sikeredett, érdemes kipróbálni 😉
          Mint a legtöbb sajttortát, ezt sem kell sütni, ezért az összeállítása hamar megvan 😉
 

         Hozzávalók:
         Az alaphoz:
         - 150 g sótlan margarin (olvasztva)
         - 300 g teljes kiőrlésű, cukormentes keksz ( 198g Ch )

         A krémhez:
         - 400 g natúr krémsajt
         - 300 ml tejszín
         -   75 g xilitol (75g Ch )
         - 125 g durvára vágott natúr pisztácia ( 17,5 g Ch )
         -     2 db füge  (100g-ban van 13g Ch )

         Díszítéshez:
         ízlés szerint pár db füge felszeletelve, natúr kókusz chips, vagy pisztácia



         Elkészítése:
         1. Törjük össze a kekszet egy nagy tálban, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat
         2. Keverjük össze jó alaposan
         3. 23cm-es kivajazott tortaformába egy spatula segítségével oszlassuk el a tésztát
         4. Tegyük hűtőbe, amíg a krém elkészül
         5. Keverjük össze a krémsajtot a xilitollal, amíg homogén krémet kapunk
         6. Adjuk hozzá a tejszínt, majd a pisztáciát
         7. Daraboljuk bele a fügéket, majd keverjük össze alaposan
         8. A kész krémet egyengessük el a kekszes alapon
         9. Tegyük hűtőbe pár órára, majd ízlés szerint díszítsük

                                                       


                                                                    Linda
         


              

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...