2018. szeptember 30., vasárnap

Krémes citrompite ( lemon tart )



         Ezt az isteni citromos pitét már nagyon régen ki szerettem volna próbálni cukormentes
         változatban is. A tésztája is, és a krémje is nagyon finomra sikeredett, úgyhogy bátran
         merem ajánlani :)
         Nem használtam hozzá egyáltalán fehérlisztet, hogy keverjem a liszteket 70/30 arányban,
         de ha valakinek van,nyugodtan kipróbálhatja úgy is. Én most teljes kiőrlésű liszttel, és
         zabliszttel készítettem el.


         Hozzávalók:
         1.Tészta:
         -  100g teljes kiőrlésű liszt   (50g ch )
         -    50g zabliszt   ( 33,05g ch )
         -   pici só
         -  100g sótlan vaj / margarin
         -    40g xilitol    ( 40g ch )
         - 1 közepes tojás

         2.Krém:
         - 3 közepes tojás
         - 50g xilitol      ( 50g ch )
         - 140 ml tejszín
         - 2 citrom reszelt héja, és leve

         Elkészítése:
         - A lisztet és a sót egy tálban összekeverjük
         - A vajat ( még hidegen ) darabokra vágva belemorzsoljuk, majd összekeverjük
         - Hozzáadjuk a xilitolt ,a tojást, és jól összekeverjük
         - Lisztes munkalapon ( tk liszttel ) kinyújtjuk a tésztát kb fél centis vastagságúra
         - vajazzunk és lisztezzünk ( tk liszttel ) ki egy piteformát ( 23cm-24cm )
         - A kész tésztát helyezzük bele a piteformába
         - Hagyjuk állni kb 15 percig
         - Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb 12 percig
         - Készítsük el közben a krémet: egy tálba üssük bele a 3 tojást
         - Adjuk hozzá a xilitolt, és a tejszínt
         - 2 citrom héját reszeljük bele, majd adjuk hozzá a levét is
         - A krémet öntsük rá a kész tésztalapra ( híg lesz, de ne ijedjünk meg ettől 😉 )
         - Süssük a sütő közepén további 20-25 percig 150-160 fokon kb
         - Ha kész, hagyjuk hűlni még kb 20-30 percig



                                                          Linda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...