2018. szeptember 23., vasárnap

Csokiskekszes csokis keksz

Eredetelileg kekszszalámi készült volna, de mivel több folyadékot használtam a krémhez, így az ebben a formában nem jött össze. Az akkor egy másik recept lesz. De a krémet természetesen fel akartam használni, a legegyszerűbb módon, így beletöltöttem cukormentes kekszek közé. Csoki a tetejére, és kész is a délutáni nasi 😊

Hozzávalók a krémhez:

25 dkg keksz (por és darabos alakzatban, tehát nem kell ledarálni a kekszet, hanem egy tálban húsklopfolóval összetörni) 170 g CH
15 dkg margarin
1 dl tej
1 dl kávé
2 evőkanál négyszeres cukorhelyettesítő
1 teáskanál vanília paszta vagy kivonat
2 teáskanál rumaroma
1 evőkanál kakaópor
2- 4 evőkanál kókuszreszelék



Alacsony hőfokon egy edényben felolvasztjuk a vajat a tejjel és a kávéval, majd amikor szépen egyneművé válik, lekapcsoljuk a főzőlapot. Beletesszük a cukorhelyettesítőt, kakaóport, vanília pasztát és rumaromát, és kicsit kevergetve felolvasztjuk benne a hozzávalókat.

Picit hagyjuk hűlni, kb 15 percet, majd belekeverjük a kekszet és a kókuszreszeléket. Ha még mindig túl hígnek találjuk, lehet beletenni még 1-2 evőkanál kókuszreszeléket.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap megtöltjük vele a kekszeket, olvasztott csokival meglocsoljuk és kókuszreszeléket szórunk a tetejére. (A férjemnek ostyalapot töltöttem meg a krémmel, nagyon finomra sikerült )

Nem túl bonyolult, de az édesség utáni sóvárgásunkat tökéletesen kielégíti.😋

Hetti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...