Eredetelileg kekszszalámi készült volna, de mivel több folyadékot használtam a krémhez, így az ebben a formában nem jött össze. Az akkor egy másik recept lesz. De a krémet természetesen fel akartam használni, a legegyszerűbb módon, így beletöltöttem cukormentes kekszek közé. Csoki a tetejére, és kész is a délutáni nasi 😊
25 dkg keksz (por és darabos alakzatban, tehát nem kell ledarálni a kekszet, hanem egy tálban húsklopfolóval összetörni) 170 g CH
15 dkg margarin
1 dl tej1 dl kávé
2 evőkanál négyszeres cukorhelyettesítő
1 teáskanál vanília paszta vagy kivonat
2 teáskanál rumaroma
1 evőkanál kakaópor
2- 4 evőkanál kókuszreszelék
Alacsony hőfokon egy edényben felolvasztjuk a vajat a tejjel és a kávéval, majd amikor szépen egyneművé válik, lekapcsoljuk a főzőlapot. Beletesszük a cukorhelyettesítőt, kakaóport, vanília pasztát és rumaromát, és kicsit kevergetve felolvasztjuk benne a hozzávalókat.
Picit hagyjuk hűlni, kb 15 percet, majd belekeverjük a kekszet és a kókuszreszeléket. Ha még mindig túl hígnek találjuk, lehet beletenni még 1-2 evőkanál kókuszreszeléket.
Másnap megtöltjük vele a kekszeket, olvasztott csokival meglocsoljuk és kókuszreszeléket szórunk a tetejére. (A férjemnek ostyalapot töltöttem meg a krémmel, nagyon finomra sikerült )
Nem túl bonyolult, de az édesség utáni sóvárgásunkat tökéletesen kielégíti.😋
Hetti
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése