2018. április 27., péntek

Répakocka, répatorta

Ezt a receptet húsvétkor készítettem el. Igazi tavaszi hangulatban, bár a napsütésnek akkor nálunk még nyoma sem volt. 😏

A sütit nagyon könnyű elkészíteni, igazi krémes, finom végeredményt kapunk. Fontos, hogy a reszelt répából a nedvességet ne csavarjuk ki. Kevés cukorhelyettesítővel csináltam, így lehet igazán érezni a répa és a dió harmóniáját, de természetesen bárki módosíthat a cukor mennyiségén, ízlésének megfelelően.



Szóval a recept 😊

Hozzávalók:

150 g négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (szervezetben nem felszívódó szénhidrát)
5 db tojás
250 g darált dió
250 g reszelt sárgarépa (17g CH)
50 g fehér liszt (40,5 g CH)
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília aroma / mandula aroma

A cukrot a tojásokkal és az aromával elektromos mixerrel habosra keverjük. Darált diót, lisztet, sütőport összekeverjük és a tojásos masszához adjuk. Végül belekeverjük a sárgarépát.

Tortaformába (24 cm-es) sütőpapírt helyezünk, beleöntjük a masszát és 160 fokon kb. 20 percig sütjük.

Amíg sül, elkészítjük a krémet.

Krém hozzávalói:

250 g mascarpone krém
3 dl tejszín (habbá verve)
2-3 evőkanál négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
ízesítő: fahéj / narancshéj reszelve / mézeskalács fűszerkeverék / bármi, amit szeretünk

A mascarpone krémet habosra keverjük a cukorral és az ízesítővel, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.

A kihűlt répatortát a krémmel feldíszítjük és mind megesszük 😋

Hetti




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...