2018. május 25., péntek

Brownie habosan, eperszósszal

Brownie, brownie, brownie.... az örök csokis kedvenc. Nagyon nagy örömünkre ezt is el tudjuk készíteni alakbarát alapanyagokból, ízében tökéletesen megegyezik az eredetivel.

Mivel az eperszezon közepén vagyunk, én most házi készítésű eperszósszal és tejszínhabbal tálaltam, a lime-os eperszósz nagyon passzol a tömény csokis sütihez. Próbáljátok ki 😊


Hozzávalók:

225 g vaj
200 g cukormentes étcsokoládé (64 g CH)
5 tojás
50 g négyszeres cukorhelyettesítő
1 teáskanál vanília paszta
60 g kakaópor
25 g darált mandula
75 g teljes kiőrlésű liszt (45 g CH)

Elkészítési módja:

A vajat a csokival vízgőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni.

A tojásokat a cukorhelyettesítővel habosra keverjük kézi robotgéppel 7-8 percig, hogy jó habos állagot kapjunk. Habverővel óvatosan hozzákeverjük a kihűlt, olvasztott csokit és a vanília pasztát, majd 3 részletben a lisztkeveréket (kakaópor, darált mandula és tk liszt). 

Én most muffinformában sütöttem meg (9 db muffin lett belőle, 1 darab 12 g CH-t tartalmaz), 180 fokon kb 10 percig. Akkor jó a muffin, ha belül még picit nyers marad, mert hűléskor szilárdulni fog még a belseje, de nem lesz száraz.

Az eperszószhoz az epret (100-150 g) apró darabokra vágjuk, fél lime levével és egy teáskanál cukorhelyettesítővel és 1-2 evőkanál vízzel kb 10 percig összefőzzük. 

A kihűlt muffinokat kettévágjuk, cukormentes tejszínhabbal megtöltötjük és meglocsoljuk egy kis eperszósszal. 

Igazán finom lett 😊

Hetti


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...