2018. május 22., kedd

Joghurtos - málnakrémes piskótatekercs


                
          Régóta szerettem volna kipróbálni egy könnyű,gyümölcsös,krémes piskótát.
     Nem gondoltam volna,hogy ennyire finom lesz cukormentes alapanyagokból :)
     Epres verzióban is elkészíthetitek ;-)
    

    Hozzávalók a piskótához:
   - 6 egész tojás
   - 4 evőkanál xilitol
   - 6 evőkanál liszt ( 4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt + 2 evőkanál sima fehér )
   - fél csomag sütőpor
 

   A krémhez:
   -  20 dkg margarin
   -    1 dl víz
   -  30 dkg málna
   -    2 evőkanál porcukorhelyettesítő
   -    2 pohár cukormentes málnás gyümölcsjoghurt
   -    3 evőkanál xilitol
   -    1 csomag cukormentes vaníliás pudingpor
 
   Így készítsd el:
   A tojásokat és a xilitolt felverjük jó habosra. A liszthez keverjük a sütőport,majd kanalanként
   hozzáadagoljuk a felvert tojásokhoz. Miután összekevertük,sütőpapírral bélelt,kikent tepsibe
   simítjuk a tésztát,majd előmelegített sütőben megsütjük ( kb 15 perc,150-160 fokon)
   Ha megsült,még melegen tekerjük fel,majd tegyük félre,amíg a krémet elkészítjük hozzá.
   A krémhez keverjük össze a pudingot simára xilitollal,és 1 dl vízzel,majd adjuk hozzá a joghurtot,
   keverjük el, főzzük fel,majd hűtsük le. A margarint a porcukorhelyettesítővel keverjük el,adjuk
   hozzá a lehűtött pudingot,és dolgozzuk össze egyenletes krémmé. Az elkészült krémbe lazán
   keverjük bele a málnát. A piskótaroládot tekerjük ki,majd töltsük meg a málnakrémmel,ezután
   tekerjük vissza. Alufóliába csomagoljuk be,és tegyük hűtőbe néhány órára.

   

 
                                                                                                                   Linda


         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...