2018. május 11., péntek

Cappuccino muffinok



Én személy szerint nagyon szeretem a kávé ízét, főleg a sütikben. Úgyhogy ez a muffin számomra tényleg a Mennyország :)


Kíváló délutáni desszert egy csésze finom cappuccino és egy barátnő társaságában. 😊


Hozzávalók a muffinhoz:

165 g vaj
150 g cukorhelyettesítő

4 tojás
260 g liszt (130 g fehér liszt, 130 g teljes kiőrlésű liszt)
6 g sütőpor

80 g ricotta sajtkrém
60 ml vízben 30ml instant kávé feloldva és lehűtve

12 db amaretti keksz (szigorú diéta mellett elhagyható)

Hozzávalók a krémhez:

250 g mascarpone
100 g xilit
1 evőkanál mandula aroma
8-10 db cukormentes keksz / amaretti keksz (de ez cukros!)

Először a vajat a cukorhelyettesítővel habosra keverjük elektromos mixer segítségével. Fokozatosan adagoljuk hozzá a többi hozzávalót, 2 tojást, majd a liszt-sütőpor keverék felét, újra 2 tojás és a lisztkeverék másik felét. Végül már csak kézi habverőt használva, belekeverjük a hideg kávét, ricotta sajtkrémet és végül óvatosan hozzáadjuk a kekszet (elhagyható).

Nagy muffin sütőformát papírkákkal kibélelünk és 3/4-ig töltjük a tésztával. 12 db muffin lesz belőle. 160 fokon körülbelül 20-25 percig sütjük, tűpróbáig.

Amíg sül, elkészítjük a krémet.

A mascarponet, cukorhelyettesítőt és az aromát összekeverjük, kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a kekszet. Hűtőbe tesszük míg a muffinok elkészülnek.

Amikor a muffinjaink kihűltek, óvatosan félbevágjuk őket és megtöltjük krémmel.


Hetti





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...