Én személy szerint nagyon szeretem a kávé ízét, főleg a sütikben. Úgyhogy ez a muffin számomra tényleg a Mennyország :)
Kíváló délutáni desszert egy csésze finom cappuccino és egy barátnő társaságában. 😊
Hozzávalók a muffinhoz:
165 g vaj
150 g cukorhelyettesítő
4 tojás
260 g liszt (130 g fehér liszt, 130 g teljes kiőrlésű liszt)
6 g sütőpor
80 g ricotta sajtkrém
60 ml vízben 30ml instant kávé feloldva és lehűtve
12 db amaretti keksz (szigorú diéta mellett elhagyható)
Hozzávalók a krémhez:
250 g mascarpone
100 g xilit
1 evőkanál mandula aroma
8-10 db cukormentes keksz / amaretti keksz (de ez cukros!)
Először a vajat a cukorhelyettesítővel habosra keverjük elektromos mixer segítségével. Fokozatosan adagoljuk hozzá a többi hozzávalót, 2 tojást, majd a liszt-sütőpor keverék felét, újra 2 tojás és a lisztkeverék másik felét. Végül már csak kézi habverőt használva, belekeverjük a hideg kávét, ricotta sajtkrémet és végül óvatosan hozzáadjuk a kekszet (elhagyható).
Nagy muffin sütőformát papírkákkal kibélelünk és 3/4-ig töltjük a tésztával. 12 db muffin lesz belőle. 160 fokon körülbelül 20-25 percig sütjük, tűpróbáig.
Amíg sül, elkészítjük a krémet.
A mascarponet, cukorhelyettesítőt és az aromát összekeverjük, kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a kekszet. Hűtőbe tesszük míg a muffinok elkészülnek.
Amikor a muffinjaink kihűltek, óvatosan félbevágjuk őket és megtöltjük krémmel.
Hetti
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése