2018. május 9., szerda

Csokimousse




       Mit szólnátok egy igazán habkönnyű, krémes, csokis finomsághoz,amit nagyon egyszerű
   elkészíteni,és még cukormentes is? Jól hangzik,ugye? :)
   Próbáljátok ki ezt a receptet!


       Hozzávalók: (kb 4 adaghoz)
   - 85 g diabetikus csoki (ét-vagy tejcsoki)
   -   5 g cukrozatlan kakaópor
   - 20 g vaj
   -   3 db tojás (szétválasztva)
   - 25 g xilitol (étcsokihoz ennyi kell,de tejcsokihoz elég a fele is)


       Így készítsük el:
   A csokit olvasszuk fel gőz felett,majd keverjük el benne a vajat,és a kakaóport. Ezután tegyük
   félre egy kicsit hűlni. A tojásfehérjékből és a xilitol nagyobb részéből kemény habot verünk.
   A tojások sárgáit a maradék xilitollal habosra és világosra verjük fel,ezután belekeverjük az
   olvasztott csokiba. A tojáshabból egy keveset forgassunk bele óvatosan a csokis masszába,majd
   utána beleforgathatjuk a többit is. Spatulával alulról forgassuk át a habon a csokit,hogy ne törjön
   össze a hab. Fóliával lefedve tegyük a hűtőbe 3-4 órára,majd kanalazzuk tálkába vagy pohárba.
   Ízlés szerint díszíthetjük mentalevéllel,vagy gyümölcsökkel,csokireszelékkel,vagy
   kekszdarabkákkal :)
   
   
  
  
  

                                                                                                                    Linda
   
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...