Mit szólnátok egy igazán habkönnyű, krémes, csokis finomsághoz,amit nagyon egyszerű
elkészíteni,és még cukormentes is? Jól hangzik,ugye? :)
Próbáljátok ki ezt a receptet!
Hozzávalók: (kb 4 adaghoz)
- 85 g diabetikus csoki (ét-vagy tejcsoki)
- 5 g cukrozatlan kakaópor
- 20 g vaj
- 3 db tojás (szétválasztva)
- 25 g xilitol (étcsokihoz ennyi kell,de tejcsokihoz elég a fele is)
Így készítsük el:
A csokit olvasszuk fel gőz felett,majd keverjük el benne a vajat,és a kakaóport. Ezután tegyük
félre egy kicsit hűlni. A tojásfehérjékből és a xilitol nagyobb részéből kemény habot verünk.
A tojások sárgáit a maradék xilitollal habosra és világosra verjük fel,ezután belekeverjük az
olvasztott csokiba. A tojáshabból egy keveset forgassunk bele óvatosan a csokis masszába,majd
utána beleforgathatjuk a többit is. Spatulával alulról forgassuk át a habon a csokit,hogy ne törjön
össze a hab. Fóliával lefedve tegyük a hűtőbe 3-4 órára,majd kanalazzuk tálkába vagy pohárba.
Ízlés szerint díszíthetjük mentalevéllel,vagy gyümölcsökkel,csokireszelékkel,vagy
kekszdarabkákkal :)
Linda
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése