2018. május 15., kedd
Pisztáciás fehércsokimousse
Fehércsokiimádóknak mindenféleképpen érdemes kipróbálni ezt a habkönnyű,cukormentes
desszertet,amit természetesen más magvakkal is el lehet készíteni,de én nagyon szeretem a
pisztáciát,ezért én maradok annál :)
Hozzávalók: (4 adaghoz)
- 75 g natúr pisztácia a krémbe,és díszítésnek plusz 1 ek.
-150 g diabetikus fehércsoki
- 4 db tojás
-egy kevés vaníliás cukorhelyettesítő
Így készítsük el:
Daráljuk meg finomra a 75 g pisztáciát. A csokit daraboljuk fel apróra,majd olvasszuk fel,végül
kicsit hagyjuk hűlni. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a vaníliás cukor-
helyettesítővel kb 8 perc alatt krémesre keverjük. Az olvasztott csokit és a darált pisztáciát a
tojássárgájás krémhez keverjük. Kis adagonként óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert
habot. Ezután a kész krémet poharakba töltjük,és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
Egy evőkanálnyi pisztáciát durvára vágunk,és megszórjuk a vele a tetejét
Linda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kókuszos zabpelyhes keksz
Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...
-
Az első cukormentes sütim ez a Fanta szelet volt. Eleinte tartottam tőle,hogy esetleg majd borzalmas íze lesz cukor nélkül,de megmondom őszi...
-
Ezt az egyszerű,gyorsan elkészíthető finom tiramisu golyót nálunk a családban mindenki szereti. Elkészít...
-
Egy cukormentes sportszelet utánzat készült nálunk a hétvégén. Az alapanyagok hasonlítanak a kókusztekercs, kókuszgolyó receptjében felhasz...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése