2018. május 15., kedd

Pisztáciás fehércsokimousse




          Fehércsokiimádóknak mindenféleképpen érdemes kipróbálni ezt a habkönnyű,cukormentes
      desszertet,amit természetesen más magvakkal is el lehet készíteni,de én nagyon szeretem a
      pisztáciát,ezért én maradok annál :)
    


          Hozzávalók:  (4 adaghoz)
     - 75 g  natúr pisztácia a krémbe,és díszítésnek plusz 1 ek.
     -150 g diabetikus fehércsoki
     -    4 db tojás
     -egy kevés vaníliás cukorhelyettesítő


         Így készítsük el:
     Daráljuk meg finomra a 75 g pisztáciát. A csokit daraboljuk fel apróra,majd olvasszuk fel,végül
     kicsit hagyjuk hűlni. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a vaníliás cukor-
     helyettesítővel kb 8 perc alatt krémesre keverjük. Az olvasztott csokit és a darált pisztáciát a
     tojássárgájás krémhez keverjük. Kis adagonként óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert
     habot. Ezután a kész krémet poharakba töltjük,és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
     Egy evőkanálnyi pisztáciát durvára vágunk,és megszórjuk a vele a tetejét



                                                                                                                     Linda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...