Ez az isteni finom és nem utolsó sorban abszolút alakbarát sós túrós perec igencsak feldobja a baráti összejövetelek hangulatát. Gyerekek is imádják, felnőttek is imádják, nem tart sokáig elkészíteni, egyszerű, nagyszerű, magas rosttartalma és fehérjetartalma miatt akár edzések előtt és után is fogyasztható. (A mértéket elég nehéz betartani 😆)
Íme a recept:
250 g zsírszegény túró
125 g őrölt zabpehely (70 g CH)
125 g teljes kiőrlésű liszt (75 g CH)
125 g őrölt zabpehely (70 g CH)
125 g teljes kiőrlésű liszt (75 g CH)
250 g margarin
só
Tetejére:
1 tojás
parmezán sajt
A hozzávalókat összegyúrom, ha perecet készítek belőle vékonyra nyújtom, ha pogácsát szeretnék, vastagabbra hagyom. Tetejüket felvert tojással lekenem és parmezán sajtok reszelek rá.
180 fokon a pereceket 10-12 percig ropogósra sütöm, a sütőidőre figyeljünk, nehogy túl- vagy alulsüljön.
Jó bulizást 😉
só
Tetejére:
1 tojás
parmezán sajt
A hozzávalókat összegyúrom, ha perecet készítek belőle vékonyra nyújtom, ha pogácsát szeretnék, vastagabbra hagyom. Tetejüket felvert tojással lekenem és parmezán sajtok reszelek rá.
180 fokon a pereceket 10-12 percig ropogósra sütöm, a sütőidőre figyeljünk, nehogy túl- vagy alulsüljön.
Jó bulizást 😉
Hetti
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése