2018. június 27., szerda

Trópusi szelet



             Ebben a nyári melegben igazán jól tud esni egy könnyed,krémes,trópusi gyümölcsös
         süti :) Először készítettem el ezt a finom ananászos-kókuszos szeletet,de nem utoljára :)
         Íme a recept:

        Hozzávalók:
        a tésztához:
        -80 g teljes kiőrlésű liszt
        -30 g sima liszt
        -10 g kókuszliszt
        -60 g xilitol
        -fél teáskanál szódabikarbóna
        -1 csipet só
        - 1 egész tojás
        -fél teáskanál vaníliás cukorhelyettesítő
        - 250 g friss ananász (apró darabokra vágva )
        - 60 g kókuszreszelék

        a krémhez:
        -200 g natúr krémsajt
        -15 g lágy vaj
        -1 teáskanál vaníliás cukorhelyettesítő
        -100 g xilitol
        -díszítéshez kókuszreszelék,és ananász

        Így készítsük el:
        Egy tálban keverjük össze a lisztet,xilitolt,szódabikarbónát,és a sót.
        Adjuk hozzá a tojást,és az apróra vágott ananászt.
        Keverjük össze egyenletesen,hogy masszaállagú legyen,végül adjuk hozzá a kókuszreszeléket
        is.Kivajazott,kilisztezett (v.sütőpapírba bélelt) tepsibe tegyük bele a kész tésztát,majd
        előmelegített sütőben 175 fokon kb. 20-23 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha  elkészült,
        félretesszük hűlni. Közben elkészíthetjük a krémet:
        egy tálban keverjük össze a krémsajtot a vajjal,és a vaníliás cukorhelyettesítővel.
        Keverjük össze jó alaposan,ezután adjuk hozzá a xilitolt. A kihűlt sütemény tetejét megkenjük
        a krémmel,és rászórunk kókuszreszeléket. Tegyük hűtőbe egy kicsit,aztán szeletelhetjük.
        Ananászdarabokkal díszíthetjük :)
       ( Én egy kb 21*21cm-es tepsiben sütöttem meg a sütit,nagyobb adaghoz lehet duplázni a
        hozzávalókat ) :)
      
       
                                                                                                                 Linda
        


    


        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...