2018. augusztus 18., szombat

Csokis-kókuszos tejberizs

Hm, ez a tejberizs isteni finom. Sok-sok recept közül ez a legjobb és legegyszerűbb, amit valaha is kipróbáltam.
Krémes, pudingos, nagyon sokféleképpen variálható, hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Most csokisan készítettem el, pirított kókuszreszeléket szórtam a tetejére. De vaníliás változatban, friss eperrel vagy málnával is szuperfinom desszert


Hozzávalók:

550 ml növényi tej
(sima tejjel is el lehet készíteni, csak annak van szénhidráttartalma!)
1 csipet só
50 g cukorhelyettesítő
100 g basmati rizs (főtt 77g CH)

1 csomag nyírfacukros pudingpor (17g CH) ( csokis vagy vaníliás )
(sima pudingpor is jó hozzá, csak cukorhelyettesítőt használjunk hozzá!)
200 ml tej

20 g margarin

Feltesszük a rizst főzni a tejben, melybe beletesszük a cukrot is. Lassú hőmérsékleten kb 20-25 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul.

Egy külön tálkában csomómentesre keverjük  a 200 ml tejet a pudingporral, és fokozatosan hozzákeverjük a rizshez. Tovább főzzük, amíg a pudingpor be nem sűrűsödik.

Levesszük a tűzről, és belekeverjük a margarint.

Kis poharakba adagoljuk, 4 adag lesz belőle, 1 adagban 23,5 g CH van.
Dekoráljuk kedvünkre, és tálaljuk vagy ha kihűlt hűtőbe tesszük.

Jó kis desszert :)
Hetti


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...