2018. augusztus 25., szombat

Tiramisu cukormentes keksszel

Szerintem mindenkinek van egy jól bevált, évek óta használt, család kedvence tiramisu receptje. Természetesen nekem is van, és igazából nem volt nehéz átalakítani, mert csak a babapiskótát cseréltem le cukormentes kekszre, illetve cukor helyett cukorhelyettesítőt használtam. Mondanom sem kell, hogy szinte azonnal elfogyott az egész.

Hozzávalók:

25 dkg mascarpone sajtkrém
3 dl habtejszín (habbá verve)
50 g cukorhelyettesítő
6 db tojás
1 evőkanál vaníliás eritrit
1 teáskanál vanília paszta
előre lefőzött, kihűlt kávé (kb 2 dl)
rumaroma
kakaópor
cukormentes keksz (1 db-ban 4,5 g CH van)

A krémet 3 részletben készítjük el.
Elsőként kikeverjük a tojások sárgáját a cukorhelyettesítővel, fehéredésig, majd hozzáadjuk mascarponét ,a vanília pasztát és a vaníliás eritritet.
Másik edényben habbá verjük a tejszínt.
Egy harmadik tálban pedig a tojásfehérjét verjük habbá egy csipet sóval.
Végül, kanál segítségével, először a tejszínhabot adjuk a mascarponés keverékhez, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérjehabot.

A kihűlt kávéba belekeverjük a rumaromát. Picit lehet tejjel hígítani, ha valaki nem szeretne erős kávés ízt.

Összeállítjuk a tiramisut.
Pohár aljára törjük a kekszet, meglocsoljuk a rumaromás kávéval, majd teszük krémet a tetejére, és ezt megismételjük még 2-3-szor. Krém legyen a tetején, melyet megszórunk kakaóporral.


Éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap tálaljuk.
Figyeljük a szénhidrátmennyiségre, egy adag maximum 4 db kekszet tartalmazzon.

Isteni finom :)
Hetti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...