2018. augusztus 31., péntek
Spanyol narancsos mandulatorta
Narancsos,mandulás....igazi mediterrán ízkombináció :) Mindenáron mandulatortát
szerettem volna sütni, az különösen tetszik a receptben, hogy narancs is van benne, és
ráadásul mindez liszt nélkül!
Kolléganőimnek vittem kóstolót, el is kérték a receptet :)
Hozzávalók:
- 2 db narancs ( 100g-ban van 8,5g ch )
- 5 db tojás
- 200 g xilitol ( 200g ch )
- 150 g darált natúr mandula ( 10,35g ch )
- 100 g szeletelt mandula ( 6,9g ch )
- 1 kiskanál vaníliás cukorhelyettesítő ( 100g-ban van 98,3g ch )
Elkészítése:
- 2 narancsot alaposan mossunk meg
- kockázzuk fel, és tegyük lábosba
- Kevés vizet öntsünk hozzá.
- Fedő alatt lassú tűzön 30 percig pároljuk, majd turmixoljuk le,és pürésítsük
- 5 tojás sárgájához 200 g xilitolt keverünk, a tojásokat a xilitollal és a vaníliás
cukorhelyettesítővel habosra keverjük.
- 200 g darált mandulát keverünk hozzá, majd hozzáadjuk a narancspürét.
- Jól összekeverjük.
- 5 tojás fehérjét kemény habbá verünk, nagyon óvatosan hozzákeverjük a krémhez.
- Sütőpapírral kibélelt csatos tortaformába öntjük.
- Szeletelt mandulát szórunk a tetejére.
- 150 fokon 50 percig sütjük 25-30 perc után alufóliát helyezünk rá, nehogy megégjen
a tetején a mandula
Linda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kókuszos zabpelyhes keksz
Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...
-
Az első cukormentes sütim ez a Fanta szelet volt. Eleinte tartottam tőle,hogy esetleg majd borzalmas íze lesz cukor nélkül,de megmondom őszi...
-
Ezt az egyszerű,gyorsan elkészíthető finom tiramisu golyót nálunk a családban mindenki szereti. Elkészít...
-
Ezt a receptet legfőképpen azért szerettem volna kipróbálni, mert liszt helyett dió a piskóta alapja...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése