2018. augusztus 31., péntek

Spanyol narancsos mandulatorta



                 Narancsos,mandulás....igazi mediterrán ízkombináció :) Mindenáron mandulatortát
             szerettem volna sütni, az különösen tetszik a receptben, hogy narancs is van benne, és
            ráadásul mindez liszt nélkül!
            Kolléganőimnek vittem kóstolót, el is kérték a receptet :)



       Hozzávalók:
      -    2 db narancs ( 100g-ban van 8,5g ch )
     -     5 db tojás
     - 200 g xilitol  ( 200g ch )
    -  150 g darált natúr mandula ( 10,35g ch )
    -  100 g szeletelt mandula ( 6,9g ch )
    -      1 kiskanál vaníliás cukorhelyettesítő ( 100g-ban van 98,3g ch )

     Elkészítése:
    - 2 narancsot alaposan mossunk meg
    - kockázzuk fel, és tegyük lábosba
    - Kevés vizet öntsünk hozzá.
    - Fedő alatt lassú tűzön 30 percig pároljuk, majd turmixoljuk le,és pürésítsük
    - 5 tojás sárgájához 200 g xilitolt keverünk, a tojásokat a xilitollal és a vaníliás
      cukorhelyettesítővel habosra keverjük.
    - 200 g darált mandulát keverünk hozzá, majd hozzáadjuk a narancspürét.
    - Jól összekeverjük.
    - 5 tojás fehérjét kemény habbá verünk, nagyon óvatosan hozzákeverjük a krémhez.
    - Sütőpapírral kibélelt csatos tortaformába öntjük.
    - Szeletelt mandulát szórunk a tetejére.
    - 150 fokon 50 percig sütjük 25-30 perc után alufóliát helyezünk rá, nehogy megégjen
       a tetején a mandula

 
                                                                 Linda


          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...