Egy kedves ismerősömtől kaptam egy tál szilvát, és ugye itt a szezonja is, ezért próbáltam valami finomságot elkészíteni belőle. Mindenképpen szerettem volna minimális szénhidráttal felhasználni, túró is volt a hűtőmben, így gyorsan összedobtam egy igazán finom pohárdesszertet.
Remélem, ha kipróbáljátok, nektek is ízleni fog. 😊
Remélem, ha kipróbáljátok, nektek is ízleni fog. 😊
Hozzávalók:
10-12 db szilva
1-2 evőkanál vaníliás eritrit (szilva érettségétől függően)
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
1 dl víz
A túrókrémhez:
250 g zsírszegény túró
300 ml tejszín (habbá verve)
125 g krémsajt
1 evőkanál négyszeres cukorhelyettesítő
1 teáskanál vanília kivonat
1 evőkanál fahéj
Először a szilvákat készítettem el. Picit bevágtam a tetejüket, egyiket másikat fejjel lefelé tettem egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Megszórtam az eritrittel és a fűszerrel, öntöttem rá 1 dl vizet, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 50 percig sütöttem. Akkor jó a szilva, ha szaftos és puha lesz.
Majd hagytam kihűlni.
Addig elkészítettem a túrókrémet. A tejszínt habbá vertem gépi habverővel. A túrót a vanília kivonattal és cukorhelyetessítővel összekevertem, botmixerrel pürésítettem, közben fokozatosan hozzáadtam a krémsajtot is. Végül fakanállal belekevertem a fahéjat és a tejszínhabot.
Mikor a szilva kihűlt, eltávolítottam belőlük a magokat és a levével együtt, botmixerrel pürésítettem. Nem feltétlen muszáj pürésíteni, össze is lehet vágni apró darabokra.
Nekem ebből 6 adag lett. Egy kb 2 dl-es pohár aljára tettem 2 evőkanál szilvapürét, majd tetejére kanalaztam a túrókrémet.
Remek, széndhidrátmentes, fehérjedús délutáni desszert.
Hetti
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése