Ezt a finom kávés-diós tortát régebben készítettem el, de szerencsére megőriztem a receptet :)
A kávé és a dió igazán finom
együtt, csokiréteggel a tetején
pedig tökéletes édesség lehet
egy finom kávé mellett akár :)
23cm-es tortaformában
sütöttem meg, ha jól
emlékszem, kb. 8 szelet
lett belőle.
Mindössze másfél evőkanál
liszt kell csak bele :)
Hozzávalók: ( az alaphoz )
- 3 tojás
- 50g xilitol (50g ch )
- 70g darált dió ( 9,59g ch )
- 1 evőkanál zabliszt ( 66,1g ch / 100g )
- fél evőkanál sima búzaliszt ( 76,31g ch / 100g )
- fél tasak sütőpor ( 17,4g ch / 100g )
- rum aroma
a krémhez:
- 250g vaj
- 2 tojássárgája
- 50g xilitol ( porrá őrölve a legjobb,vagy porcukor helyettesítő ) ( 50g ch )
- egy kevés vaníliáscukor helyettesítő
- 6 teáskanál instant kávépor
- 3 evőkanál cukormentes növényi tej
- 150 g darabokra vágott dió ( 20,55g ch )
a tetejére:
- 200g cukormentes tejcsokoládé ( vagy cukormentes étcsokoládé ) (106g ch )
- 1 teáskanál vaj
Elkészítése:
- a tojások fehérjéből kemény habot verünk
- beledolgozzuk a xilitolt, és a tojások sárgáját
- összekeverjük a diót, a sütőport, és a lisztet,majd beleforgatjuk a habba
- rum aromával ízesítjük
- kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük,és középmeleg sütőben ( kb. 20 percig )
tűpróbáig sütjük
- megcsináljuk a krémet: a vajat kikavarjuk
- a xilitolt a tojások sárgájával habosra keverjük
- a vaníliás cukorhelyettesítőt és a kávéport a tejjel simára kavarjuk
- hozzáadjuk a tojássárgájához
- a krémet lassanként adjuk a vajhoz,és folyamatosan kavargatjuk
- belekeverjük a vágott diót is
- a tészta tetejére kenjük a krémet, és fél órára hűtőbe tesszük
- a csokit gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat is, majd bevonjuk vele a süteményt
- hűtőbe tesszük legalább 1 órára, majd szeleteljük :)
Linda
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése