2019. február 13., szerda

Csokis Latte pohárkrém

Lepjük meg párunkat valentin nap alkalmából egy finom pohárkrémmel. Nagyon hamar kész van, hipp-hopp összedobjuk, és máris milyen romantikussá tehetjük az esténket, örömet okozva nemcsak szerelmünknek, de még magunknak is. Hiszen cukormentes és minimális benne a szénhidrát!






Hozzávalók 4 személyre (1adagban 8,5g gyors CH van) :

3 x 2 dl tejszín (17,4 g CH)
3 x 1 evőkanál négyszeres erősségű cukorhelyettesítő

50 g 75%-os étcsoki (17 g CH)
1-2 evőkanál kakaópor

1-2 evőkanál kávé


Elkészítése:

Először is félreteszünk a reggeli kávénkból kb fél dl-t, vagy főzünk frisset, de akkor várnunk kell vele, amíg kihűl. Közben gőz felett megolvasztjuk a csokit, szintén félretesszük hűlni.

Amíg a kávé és a csoki hűl, addig külön-külön, vagy egy nagy tálban felverjük a tejszínt a 3 evőkanál cukorhelyettesítővel.
Három részre osztjuk az elkészült tejszínhabot. 1 adag tejszínhabot beleforgatunk az olvasztott csokiba, kézi habverővel, a kakaóport fokozatosan hozzáaadagolva. Az elkészült csokikrémet a poharak aljába töltjük.
A 2. adag tejszínhabhoz hozzácsorgatjuk a kihűlt kávét, szépen fokozatosan, akár cseppenként is lehet adagolni. Ízlés szerinti mennyisségben, szép világosbarna krémet kell kapnunk. Ezt tesszük a csokikrém tetejére.
Majd a végén a 3. adag tejszínhabbal díszítjük a poharkrémet.

Azonnal fogyasztható!
Hetti



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...