2019. március 1., péntek

Krémsajtos falatkák házi pestóval


 Egy egyszerű leveles tészta, tetején krémsajttal, és isteni finom bazsalikomos pestóval, amit
 mi magunk készíthetünk el igazi olasz recept szerint 😋
 Aki még nem készített otthon pestót, feltétlenül próbálja ki, mert nagyon egyszerű, és sok
 mindenhez felhasználható, pl. tésztákhoz, húsokhoz, szendvicsekre, stb.
 Én már előre elkészítettem, hiszen a hűtőben gondosan lezárt üvegben eláll hetekig is, így csak
 annyi volt a dolgom, hogy a kész pestót  rákanalazzam a krémsajtos sütemény tetejére.
 Az otthon készített pesto le is fagyasztható, abban az esetben, ha a reszelt sajtot nem adjuk hozzá.
 Nézzük, hogyan is készül:

 Hozzávalók:
 2 bögre friss bazsalikomlevél
 fél bögre extra szűz olívaolaj
 fél bögre reszelt parmezánsajt
 3 teáskanál fenyőmag ( kb. 1,9g ch )
 1 gerezd fokhagyma
 ízlés szerint só, és bors

 Serpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk meg a fenyőmagot. Ügyeljünk arra, hogy nehogy megégjenek,
 különben keserűek lesznek. Egy kevés idő elég a pirításhoz. Mossuk meg a bazsalikomleveleket
 alaposan, majd tegyük a fenyőmaggal és a fokhagymával együtt egy robotgépbe kb. 6-8 percre.
 Én mozsárban törtem össze krémesre, nekem ez a bevált módszer 😉
 Öntsük hozzá az olívaolajat, adjuk hozzá a sót, a borsot, és a reszelt parmezánt.
 Tegyük légmentesen lezárt üvegbe, nehogy megsötétedjen,majd tehetjük is a hűtőbe 😊
 Ha ezzel megvagyunk, jöhet a leveles tészta elkészítése 😋

 Hozzávalók:
 30 dkg liszt ( 21 dkg teljes kiőrlésű liszt ( 10,5g ch ) + 9dkg sima fehérliszt ( 6,4 g ch )
 15 dkg margarin
 1 dl tejföl
 1 db tojássárgája
 egy kevés olvasztott vaj a lekenéshez
 tetejére natúr krémsajt
 ( só nem szükséges )

 A tészta hozzávalóit egy nagy tálban jól összegyúrjuk. Nyújtódeszkán kb 5mm-es vastagságúra
 kinyújtjuk, majd olvasztott vajjal lekenjük a tetejét. Tekerjük fel hasonlóképpen, mint a bejglit.
 Csomagoljuk alufóliába, majd pihentessük a hűtőben legalább 1-2 órát.
 A kész tésztából szaggassunk ki kis kerek formákat, és kivajazott, kilisztezett ( vagy sütőpapírral
 kibélelt ) tepsiben süssünk előmelegített sütőben kb. 180 fokon.
 Ha megsültek, kicsit együk félre hűlni, majd a tetejükre kerülhet először a krémsajt, végül a pesto.
 A tészta könnyen gyúrható, végeredményként pedig finom, porhanyós lesz.
 Igazi vendégváró finomság 😊


                                                                                            Linda


1 megjegyzés:

  1. Hard Rock Hotel & Casino Toledo - MapyRO
    Discover and compare the 아산 출장안마 Hard Rock Hotel & Casino Toledo 영천 출장안마 location, 순천 출장안마 rates, 제주도 출장마사지 amenities: expert Toledo research, only at 의정부 출장안마 Hotel and Travel Index.

    VálaszTörlés

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...