2019. március 3., vasárnap

Tiramisu gofri mandulás tejszínhabbal

Palacsinta világnapja alkalmából  (ami ebben az évben március 5-re esik) gofrit sütöttem. 😆 Igazából palacsintatészta az alapja, csak gofrisütőben készült.  Tiramisu ízben igazi kávékülönlegesség lett belőle.

Az egész mennyiségben 218,5 g CH van. Nekem ebből 9 db lett (kerek, szivecskés gofrisütőt használva).
1 db-ban 24 g CH van.

Hozzávalók:

200 g teljes kiőrlésű liszt (120 g CH)
100 g fehér liszt (81 g CH)
25 g kakaópor
7 g sütőpor
2 evőkanál instant kávépor (vagy 0,5 dl kávé, de akkor annál kevesebb tej kell)
25 g négyszeres erősségű cukorhelyettesítő

4 tojás
30 g olvasztott vaj
350 ml tej (17,5 g CH)

Tejszínhabhoz:
200 ml hideg tejszín
1 evőkanál mandula aroma
2 evőkanál négyszeres erősségű cukorhelyettesítő


Egy nagy tálban kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a kakaóport, sütőport, kávéport, cukorhelyettesítőt. A tojásokat egyesével beleüntjük, majd kézi habverő segítségével keverjük, fokozatosan hozzáaadjuk a tejet, figyelve, hogy a végén csomómentes masszát kapjunk.

A tejszínt a mandulaaromával és a cukorhelyettesítővel habbá verjük.

A felforrósodott gofri sütőt kiolajozzuk, és megsütjük a gofrikat. Nekem, kerek szívalakú sütőm van, abban sütve összesen 9 db gofrit kaptam. Lefagyasztható, kenyérpirítóban vagy sütőben felmelegíthető, illetve újra süthető.

Próbáljátok ki, nagyon egyszerű és finom
Hetti


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kókuszos zabpelyhes keksz

Ha előjön az érzésünk, hogy most valamit rágcsálnunk kell (persze csak igen ritkán 😆), akkor mindenképp süssük meg ezeket a cukormentes, r...